Dnes je   -   - 100 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Blog používateľa manag

nove drevo - Ročníkový súbor slovenských euromincí Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 proof like v drevenej kazete

naklad 1500 ks
Tato sada minci bude ponuknuta aktualne len ludom ktori boli zaradeni do vernostneho programu, cize su pravidelnymi odberatelmi vyrobkov MK(prioritne sady minci, nasledne aj zberatelske mince)

nove drevo - Ročníkový súbor slovenských euromincí Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 proof like v drevenej kazete

clenstvo v SNS

chcem sa spytat, ako je to s clenstvom v Slov.numizmatickej spolocnosti /MOZNO TO BUDE ZAUJIMAT VIACERYCH, PRETO SOM TO NAJPRV NAPISAL SEM ked sa nikomu nebude chciet prip. nebude vediet zodpovedat, napisem priamo do SNS/ Co clenstvo obnasa, ake povinnosti z toho vyplyvaju, co v pripade ked v mieste bydliska nie je pobocka SNS, ake poplatky sa platia, ake vyhody vyplyvaju z clenstva.. moze sa aukcii SNS zucastnit aj neclen?

cena mince vs. hodnota kovu

vsimol som si tu na stranke ze pri striebornych a zlatych minciach sa casto ako faktor pri urcovani ceny mince prihliada na spotovu hodnotu kovu.. ale napada ma taketo cosi: ked chcem mincu predat zberatelovi, ten mi da za mincu najcastejsie max "katalogovu" cenu viac menej bez ohladu na aktualny spot.. ked chcem mincu predat a zberatelia o nu nemaju zaujem lebo je povedzme v zlom stave, cize je chcem predat ako kov, tak ked pojdem trebars do zalozne alebo do zlatnictva tak mi za nu nedaju spotovu cenu, ale VYKUPNU cenu kovu..
takze kde sa vlastne v pripade potreby da realne predat minca za spotovu cenu kovu?

zberatelia sad

Dufam ze mojou otazkou nevyvolam sadu negativnych emocii a ak nahodou ano, vopred sa ospravedlnujem, lebo to vobec nemyslim v zlom, skor zo zvedavosti.. kazdy si moze zbierat co chce a co ho bavi..

Takze zberatelia sad.. co Vas vedie k tomu ze zbierate sady? sada je subor rovnakych minci, s inym obalom, pripadne zetonom.. cize stale su to len tie iste mince v inom prevedeni..
aky je v tom rozdiel ci mam sadu v drevenom obale, plexi obale, papierovom obale ? co na tom ze bolo vydanych len trebars 1000 kusov ked sa jedna stale o tie iste mince? je zbieranie sad klasicka numizmatika kedze pri sade rozhoduje nie to, ake mam mince ale aky mam obal?

Fakt to nemyslim utocne ani posmesne, ved kazdy zbierame to co nas bavi, ale zaujimali by ma vase pohnutky..