Dnes je   -   - 81 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Nemecké vyznamenania 1933-1945

4 príspevky / 0 nových
Skok na posledný príspevok
freemen
Neprihlásený
Dlho sa neukázal
Existuje od: 22.09.2013
Príspevkov: 4
Nemecké vyznamenania 1933-1945

Dobrý deň. Zbiera tu nieto z vás vyznamenania odznaky z dôb Tretej Ríše? Chcel by som vedieť ako sa pohybujú ceny týchto veci. A kde sa dajú kúpiť pravé vyznamenania lebo som počul že sa predáva strašne veľa falzifikátov hlavne z Poľska. Ako rozpoznám falzifikát od originálu. Ešte jedna vec. Nikde neviem nájsť nejakú kompletnú knihu alebo zoznam vyznamenaní či už armádne alebo pre civil a odznakov z obdobia 1933-1945. Našiel som toto http://www.megaknihy.sk/obrazove-publikacie/75097-katalog-nemeckych-vyzn... ale neviem či je to úplný komplet. Či sú tam okrem armádnych vyznamenaní aj civilne vyznamenania. Tak ak sa niekto vyzná poradil by mi?

Ďakujem

marco1979
Obrázok používateľa marco1979
Neprihlásený
Seriózny obchodný partnerSuper obchodný partnerPartner stránky
Existuje od: 26.12.2011
Príspevkov: 820
Re: Nemecké vyznamenania 1933-1945

http://www.martinus.sk/?uItem=33772

http://www.martinus.sk/?uItem=77410

Čakaj najhoršie a dúfaj v najlepšie...

seth123
Obrázok používateľa seth123
Neprihlásený
Seriózny obchodný partner
Existuje od: 24.09.2010
Príspevkov: 113
Re: Nemecké vyznamenania 1933-1945

Ahoj. U tychto vyznamenani je najlepsie mat dobreho kamarata ktory sa tomu venuje. Pretoze knihy ti moc nepomozu s urcením originalu. Iba v pripade kvalitnej obrazovej prilohy. Ako si pisal,je neskutocne mnozstvo kopii a to nie len z polska.
Takze ja literaturu neodsudujem,prave naopak,je dobre ju mat a studovat ale co sa tyka originality hlavne v tejto sfere,je lepsie mat cloveka s praxou ktory ti poradí.

Zbieram prevažne vyznamenania,mince už len okrajovo.

slr26
Obrázok používateľa slr26
Neprihlásený
Seriózny obchodný partner
Existuje od: 07.04.2013
Príspevkov: 151
Re: Nemecké vyznamenania 1933-1945

Je to tak ako píše Seth123, je lepšie ak sa máš s kým poradiť, pretože s týmito predmetmi sa rozbehol slušný obchod a je tu dobrá zberateľská základňa. Inak povedané, je komu predávať. Tá kniha od Mareka Charváta je dobrý začiatok ak si chceš urobiť obraz o tom, čo všetko sa dá zbierať, plus Sveťo Pavlík, nech je mu zem ľahká, urobil kus práce v tom, že v knihe popísal aj príčiny vzniku a dôvod, za čo sa vyznamenanie udelovalo a tak spoznáš aj historckú podstatu toho čo sa za tým malým kusom skrýva. Osobne odporúčam všetky tri knihy ako malú rukoveť, vždy sa zídu, lebo je sa v nich na čo pozrieť aj prečítať si.
Sám Sveťo Pavlík mi raz napísal, prečo je zaujímavé zbierať vyznamenania 3.tej ríše. "Odhliadnuc od financií, Slovenský štát vyzbieraš za týždeň, Rusko za pol roka, ale Nemecko budeš zbierať celý život a stále Ti niečo bude chýbať" To sú jeho slová. Veľký počet výrobcov a tým nepreberné množstvo variacií, následné šetrenie materiálom a zákonné úpravy zabezpečujú to, že je vždy skúmať a zbierať.
V konečnom dôsledku aj falšovatelia sa stále zlepšujú. Zákon z roku 1957 o denacifikácii spôsobil, že na dobových mašinách razili náhrady, ale pod rúškom tmy sa stále vyrábali repliky, pretože hlavne americký turisti chceli kupovať v Nemecku niečo čo by si domov doniesli ako korisť...

Repliky sa robili 50.tych, 60.tych. ale aj 70 a 80.tych rokoch... To čo sa teraz predáva na aukre burzách je väčšinou poľská produkcia
chabej kvality a pokiaľ vieš hlavné atribúty originálu, vieš ju rozoznať už na pohľad. Toto sa dokážeš naučiť aj s fotografií.
Týka sa to hlavne tovaru kolo a do 100 €urovej hodnoty. Horšie je to pri drahších veciach. Tam skutočne treba poznať originál.
Treba mať originál v rukách tzv. osiahnutý a vedieť ako sa, nazvem to má potiť .. čiže pokiaľ pošúchaš, musí to byť ono.. ak tam niečo hapruje, už je tu otáznik.. to isté platí aj pri minciach a chlapci numizmatici mi isto dajú za pravdu.

Nájsť mentora, ktorý by Ti pomohol na začiatku možno nebude problém, ale realita je taká, že v našich končinách sa stále nikto nerád priznáva ku tomuto koníčku. Sú to predsudky, ktoré boli do nás vštepované 40 rokov, hakový kríž je symbolom zla, kdežto kosák s kladivom je v poriadku.

Asi som Ti nepomohol, ale napísať Ti niečo konrétne ako postupovať ani nebolo mojím zámerom.
Každopádne si si vybral úžasné zberateľské zameranie a ak vytrváš, budeš určite milo prekvapený z toho čo spoznáš.

Držím palce a teším sa ak sa Ti bude dariť