Dnes je   -   - 220 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!! Aukcia 15,16, 16 eLive

Súťaž o atraktívne ceny s MACHO & CHLAPOVIČ

Dnešné nápovedy (20/03/2018 18:00).

1) Súťaže sa môže zúčastniť každý, kto bude mať schválenú registráciu v systéme AUEX. Preto Vám ju odporúčame urobiť čím skôr, lebo v čase zverejnenia pravidiel súťaže pôjde aj o čas a taktiku. Kto ešte registráciu nemá, viďte prosím link: https://machochlapovic.auex.de/Account/Login
2) Prejdite si všetky tri nové aukčné katalógy. V momente keď budú zverejnené podmienky Vám veľmi dobre padne, keď budete v aukciách zorientovaní.

Pravidlá súťaže budú zverejnené o 18.00 v piatok 23/03/2018, čiže už tento piatok!!!

Udelené budú 3 ceny:
1. cena 3000,- EUR v hotovosti
2. cena 1500,- EUR v hotovosti
3. cena 750,- EUR v hotovosti

Udelené budú všetky 3 ceny! Čiže zmyslom súťaže nebude presne niečo uhádnuť (ako čísla v športke), ale byť najlepší, druhý najlepší, alebo tretí najlepší.

Pre prípad, že sa do súťaže zapojí menej ako traja súťažiaci, budú aj tak ceny udelené všetky. Okrem prípadu, že sa nikto nezapojí.
Ak bude súťažiť iba jeden človek, dostane 3000+1500+750= 5250,- EUR, ak budú súťažiť dvaja ľudia, rozdelia si tretiu cenu na polovice. 3375,- EUR dostane prvý a 1875,- EUR druhý súťažiaci.

Trochu nediplomatickej úprimnosti na záver v snahe hecnúť Vás. Prečo počítam aj s týmto extrémnym variantom?
Ruku na srdce. Pohodlnosť, pochybovačnosť o férových pravidlách, rôzne stupne konšpirácií a podobne spôsobujú, že často je aj ten najlepší úmysel odignorovaný. A potom po boji, máme plné bojisko generálov, stratégov a komentátorov.
Takže už v piatok Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov. A nie, nebude Vás ohrozovať ani bezodný anonymný Číňan, ani superbohatý investor.

http://eshop.machochlapovic.sk/media/auction/catalogue/auction-15-catalo...

http://eshop.machochlapovic.sk/media/auction/catalogue/auction-16-catalo...

http://eshop.machochlapovic.sk/media/auction/catalogue/auction-16-elive-...

Výhovorky bokom a prsty na klávesnicu Smile

Elizej Macho

Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!! Aukcia 15,16, 16 eLive
Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!! Aukcia 15,16, 16 eLive
Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!! Aukcia 15,16, 16 eLive
Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!! Aukcia 15,16, 16 eLive

Komentáre

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Tak toto tu ešte nebolo. Paráda a vzdávam veľkú poctu aukčnému domu Macho a Chlapovič

Moderátor BM

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Clapovič je ktorý?

Asi tak.

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Ešte že ma kontrolujes. Už som to opravil

Moderátor BM

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Bomba!!!! To jsou ceny jako z pohádky, velká díky!!!! Určitě se zúčastním, obavám se, že asi nebudu jediný na všechny ceny...

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Aukčná spoločnosť MACHO & CHLAPOVIČ má môj veľký obdiv! Myslím si, že takúto zaujímavú a hodnotnú súťaž ešte československý numizmatický trh nezažil. Prajem veľa šťastia všetkým súťažiacim, určite sa do tejto súťaže oplatí zapojiť.

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Robil so na Burze mincí veľa súťaží a nebol som v tom sám, robili ich i iní užívatelia.
Ale v porovnaní s tým, čo nám tu predostrel pán Macho, boli naše súťaže, ako keby boli z doby ľadovej.
Pán Macho prešiel priamo na najvyšší level.
Bravo Elo ... OK

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Pravidlá súťaže budú zverejnené o 18.00 v piatok 23/03/2018, čiže už dnes! Smile

admin Burzy mincí

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Veľká Československá súťaž pre veľkých chlapcov

Čo nás k tomu motivovalo?
Podpora nižšieho a stredného segmentu materiálu. Nerobíme iba výstavné aukcie s top numizmatickým materiálom, ktorý nám pomáha budovať si medzinárodne meno a reputáciu. Hoci to nie je ekonomické, a gro položiek krížovo dotujeme, máme aukcie naplnené aj cenovo dostupným materiálom, ktorý si hľadá buď koncového zberateľa, alebo niekoho, kto ho rád prekúpi a zobchoduje ďalej. Pri mnohých predmetoch sa cena ktorá reálne zaujme hľadá ťažko, preto sú veľa krát vyvolávacie ceny nastavené atraktívne, aby zaujali pozornosť.
Keď už sú raz položky nafotené, prezreté, ohodnotené z hľadiska kvality a prípadných defektov a vytlačené na papier, nepoteší ani aukcionára ani vkladateľa keď sa nepredajú.
Táto súťaž teda prevažne podporí vkladateľov cenovo dostupnejšieho materiálu.
Tým, že počítame s masívnejším limitovaním, by sa mali sálové aj eLive aukcia reálne zrýchliť, pretože väčšia časť prihadzovania prebehne pred aukciou. To je určite prínos.
Rovnako je pre nás prínosom, že aj vkladateľ, ktorý do aukcie vložil nejaký materiál a dopredu vidí, že sa mu predal, môže počítať s peniazmi a kúpiť si hneď v aukcii niečo iné do zbierky. A to aj v položkách idúcich oveľa skôr ako jeho položky, keďže aukcia je radená chronologicky. Toľko k našej motivácii.

Kto vyhráva?
Traja súťažiaci s najvyšším počtom bodov.

Ako sa boduje?
1 bod dostáva súťažiaci za akceptovaný limit. 2 body dostáva súťažiaci za víťazný limit. Aj v prípade, že sa súťažiaci viacnásobne prehadzuje na jednej položke, môže za ňu získať maximálne 2 body ak ju nakoniec vyhrá, alebo 1 bod ak realizuje na nej platný príhod (akceptovaný limit).
Rovnaké 2 body získate za kúpu 1 eurovej položky ako za 300.000 eurovú. Tu sa stiera akýkoľvek finančný hendikep.
akceptovaný (platný) príhod/limit= príhod (bid) v systéme Auex, ktorý je vyšší ako aktuálna cena (v prípade, že už bol zaznamenaný aspoň 1 príhod od niekoho iného), alebo rovný minimálne vyvolávacej cene, ak tam ešte žiadny príhod nie je.

Pozor! Príhody su záväzné, nedajú sa stiahnuť ani znížiť. Tzn. zabudnite na „hľadanie maximálneho limitu niekoho iného“ a potom sa stiahnutie späť o jeden príhod. Táto funkcia je tam kvôli tomu, aby nenapadlo nejakého majiteľa bez rizika si podhadzovať vlastný materiál v aukcii. Stálo by ho to totižto 20% včetne DPH z ceny položky. Bez výnimiek!

Podmienky účasti a prihlásenie do súťaže
Registrácia v systéme Auex, akceptácia aukčných podmienok. Prosím napíšte nám mail na obchod@machochlapovic.com s heslom SÚŤAŽ a zdroj odkiaľ ste sa o súťaži dozvedeli (napr Burza Mincí, CS mince, Nume, Facebook ... kamarát). Ďalej Vás poprosíme o nick, resp. krstné meno pod ktorým Vás môžeme ako súťažiaceho zverejňovať.

Príklad mailu:
SÚŤAŽ, BM (Burza-minci)
Branislav, Košice-Pereš

V ideálnom prípade použite nick, pod ktorým Vás zberateľská obec rozoznáva na fórach a podobne, aby sme naozaj pri zverejnení dokázali absolútnu autenticitu súťaže. Lebo ak mi niekto začne pochybovať v štýle, že si to určite uhrala moja babka, tak budem z toho naozaj minimálne rozčarovaný.

Prečo ten osobitný e-mail nám s prihláškou? Pretože sa nám nechce zrátavať všetkých limitentov v našich aukciách. A súťažiť budú teda naozaj len Tí, ktorí sa prihlásia. Prihlasovať sa do súťaže môžete až do 13.4.2018. Čím skôr sa ale prihlásite, tým máte ľahšie východiskové pozície.

Ako limitovať v Auexe?
Hore v menu Online katalóg si nájdete aukciu v ktorej chcete limitovať. Aukciu môžete prechádzať postupne, alebo si rovno vyhľadávať položky cez frázy, alebo čísla položiek. Na každej položke si môžete rozkliknúť Detaily a limity a zadať si tam svoj príhod. Všetky takto rozpracované položky Vám padajú do zoznamu rozpracovaných limitov. Musíte ich nakoniec ešte všetky po akceptácii podmienok aukcie odoslať kliknutím na Odoslať moje limity! Nájdete ich všetky v Moje limity. Inak sa k nám nedostanú a zostanú rozpracované iba vo Vašom konte, teda nebudú platné. Kľudne to odosielajte v tranžiach, nemusíte všetko naraz, len prosím nerobte to po jednom limite ☺ Veľa sa naklikáte, zbytočne sa zdržujete, a my Vám ich potom musíme schvaľovať po jednom limite a nie celé limitné lístky naraz. Všetko v Auexe je verím intuitívne, plus si hore zmeňte jazyk na Slovenčinu/Čestinu a odbúrate tak akýkoľvek prípadný hendikep vyplývajúci z jazykových bariér.

2x počas trvania súťaže zverejníme počet prihlásených do súťaže, a priebežné výsledky. V tomto momente ešte neprezradíme ich nick a mesto, iba ich ID pod ktorým súťažia. Všetci ostatní si tak majú príležitosť zrovnať svoje šance. V konečnom vyhodnotení súťaže zverejníme iba nicky (prípadne krstné mená) a mesto prvých troch účastníkov. Všetci ostatní zostanú úplne anonymní.

Partneri Macho & Chlapovič, zamestnanci a ich rodinný príslušníci a akýkoľvek nastrčení kamaráti sú zo súťaže vylúčení. Striktne. Máme svoju česť.
Je to súťaž pre zberateľov, aktívnych zberateľov-vymieňačov-priekupníkov-prilepšovačov-špekulantov-stratégov-hráčov. Každého kto má chuť zabaviť sa s našou súťažou a prípadne okrem súboja o aukčné položky si prilepšiť výhrou.

V konečnom dôsledku Vám nezostane v rukách vyplnený nevýherný tiket, ale zberateľský materiál, ktorý má svoju cenu a dá sa uložiť do zbierky, alebo predať.

Malé nápovedy:
*Väčšinou v našich aukciách aj najaktívnejší borci posielajú 80-120 limitov.
*Veľmi málo položiek odchádza za vyvolávaciu cenu (volačka).
*Ůspešnosť limitentov (koľko % limitovaných položiek skutočne vyhrajú) je v priemere blízko 10%.
*Vo všeobecnosti sa aj do jednoduchších súťaží zapája pár 10-tok súťažiacich, toto je náročnejšia súťaž. Ja reálne odhadujem, že sa zapojí okolo 5-15 ľudí. Aspoň môžete vo finále zhodnotiť reálnosť môjho tipu ☺ Chcem tým povedať, že šanca vyhrať bude skutočne veľká.

Stratégií ako získať čo najviac bodov môže byť v tejto sútaži mnoho. Od reálnej snahy nakúpiť čo najviac perspektívnych vecí a výhrou si ich zlacniť, až po číre taktizovanie uskutočniť čo najviac príhodov a reálne kúpiť čo najmenej položiek. Alebo hocičo medzi tým.

Ja sám som veľmi zvedavý kto naberie skutočne odvahu súťaže sa zúčastniť a pomerať si sily. A nemenej som zvedavý kto tu súťaž vyhrá a s akou stratégiou. Ak sa Vám bude súťaž páčiť, radi ju zopakujeme aj v budúcnosti. Nech je numizmatika pre nás všetkých ešte väčšou zábavou.

Ak už niekto poslal limity pred vyhlásením súťaže, aj keď cez iný portál ako Auex, prosím nech nás mailom požiada o zarátanie týchto limitov do súťaže. Väčšina limitovania prebieha zvyčajne tesne pred aukciou, takže limitov zatiaľ veľa nedošlo. Súťaží sa až do posledného momentu. A nie, nedá sa zarátať aj Janove limity Ferovi a podobne. Žiadne účelové fúzie nebudú umožnené.

V prípade, že bude súťažiaci finalizovať svoj výkon priamo v sále, a nie online cez Auex, budeme mu rátať iba jeho víťazné príhody v sále (nie neúspešné, lebo to nie je v našej kapacite sledovať a zapisovať v sále). Ak chcete mať do súťaže zarátaný aj nevyhrávajúci, ale platný príhod, dajte si na položky, ktoré plánuje dražiť v sále vopred limit cez Auex. Je už potom na Vás aby ste jeho výšku ustrážili a nebili sa v sále sami proti svojmu limitu.

U prihadzujúcich iba online bez osobnej účasti, je to jednoduché, zrátame to všetko po aukcii. Počítajú sa všetky 3 aukcie, takže dobojované bude až v nedeľu 22.4. večer po skonční poslednej položky eLive aukcie.

Vyhodnotenie súťaže 25.4.2018. 2-3 dni budeme totižto plne zahltení fakturáciami a odovzdávaním položiek.

Veľa štastia a zábavy priatelia

Elizej Macho za team Macho & Chlapovič

admin Burzy mincí

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Vážení zberatelia,
prosím vás zapojte sa do súťaže a prebite moje limity ... zachráňte ma ... Ja blbec Hurá
inak si budem musieť vziať úver ... Nervy Hurá
ale výhra bude sladká ... Hurá

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Karel, však keď získaš z každého limitu 2 body, tak to máš ideál nie? Laughing out loud

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Teoreticky áno. Ale v reále, ak by sa do súťaže zapojil napr pán Rauch, čo však nepredpokladám, tak i to bude málo. Smile

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Kajo, citaj. Ide o ceskoslovensku sutaz.

admin Burzy mincí

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

ok, beriem späť ...

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Karel napísal(a):

ok, beriem späť ...

hmm, Karel, nič neber/nemusíš brať späť, aj keď Radim napísal:

Radim napísal(a):

Kajo, citaj. Ide o ceskoslovensku sutaz.

pretože predtým na začiatku napísal:

Radim napísal(a):

Dnešné nápovedy (20/03/2018 18:00).

1) Súťaže sa môže zúčastniť každý, kto bude mať schválenú registráciu...

Na pivo

pé-es:
a aj v možnostiach registrácie je 4-jazyčná mutácia, takže asi ten názov
"Veľká československá súťaž pre..." je len klasický názov (formálny),
pretože ako si tiež písal: "...napr pán Rauch...",
ja si myslím, že sa môže prihlásiť cez svoju brnenskú adresu

Hurá Hurá

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Pekne napisane , hlavne ten posledny odsek s ktorym sa plne stotoznujem ...

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Chlapci, nerobte z toho prosím kauzu. Všetko je ok. Vyhrajú tí najlepší.

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Vyhrajú tí najlepší.

Karel, to si napísal veľmo, ale veľmo gút. Máš šťastie, že ja pasiem po iných typoch mincí ako Ty.

Na pivo

pé-es: ešte by som chcel podotknúť, že je trošku na škodu, že tvorcovia aukčných katalógov
"nerozsekali" tieto .pdf súbory na mešie časti. Totiž aj napriek tomu, že mám pomerne kvalitnú
a rýchlu-postaršiu IBM/Lenovo mašinu, a zběsile rýchly internet, načítať tieto katalógy,
keď sa v nich hrabe spústa záujemcov, bolo pomerne náročné na čas.

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Amálka, ak máš zbesile rýchly net, tak to máš stiahnuté za chvíľu. Navyše to pozeráš na svojom pc, ked už to máš stiahnuté. Takže hrabať ako píšeš, sa v tom môžeš jedine sám, ak teda nie ste viacerí za pc Laughing out loud :D

admin Burzy mincí

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Vďaka Radim,

fakt, ešte že som to napísal ako som to napísal. Teraz si ma vrátil späť. OK
Čím viac rôčkov sa mi vrúbľuje kolo chrbtice, zabúdam na jednoduchosť,
v ktorej je to, čo potrebujeme.
Sám si neviem vysvetliť, prečo som to pozeral online na NETe. Pokazený počítač

Šokovaný

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Ahojte, rad by som sa informoval ci mi pride aj potvrdzovaci email ze som sa zapojil do sutaze,lebo niekedy sa moze mail stratit,alebo skoncit v spamovom koši, a rad by som vedel ze kedy budu zverejnene prve predbezne vysledky,dakujem:) p.s. Táto súťaž je fakt unikatna a velmi zaujimava, som zvedavy ze kolko bodov bude potrebnych na dosiahnutie "podioveho" umiestnenia, skuste spravit aj tipovaciu sutaz ze kolko bodov bude mat vyherca a ten kto bude najblizsie dostane cenu utechy:D

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Ahoj Didi,
väčšine sa posielali potvrdzovacie maily hned na začiatku. Ak niekomu mail neprišiel, nič sa nedeje,registruje sa to. V prípade nezrovnalostí alebo otázok stačí napísať na mailovú adresu zo sutaze.
Čo sa týka prvých priebežných výsledkov, ak sa všetko podarí- už čoskoro, neviem na 100% zodpovedne povedať kedy.

admin Burzy mincí

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Rovnako ako didi83 čakám na priebežný stav ... dík ... Smile

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Tak a máme tu priebežné výsledky Smile

ID súťažiacich sa priradovala podľa poradia v akom sa prihlasovali do súťaže. Momentálne je každý prijatý limit počítaný iba za jeden bod, keďže zatiaľ sa nevie, ktoré z tých limitov budú víťazné. To môže samozrejme ešte poradie premiešať.

ID 29/3/2018
18 649
3 432
19 377
9 353
13 290
11 235
8 200
16 168
7 156
6 143
10 130
4 119
17 95
14 81
20 40
12 28
2 25
1 18
23 18
22 16
5 15
15 4
21 0

admin Burzy mincí

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Supéééér ... myslel som si, že mojich 143 to vyhrá ... Nono Nasrdený Hurá

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

najviac sa mi páčí ten posledný 21 Big smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Karel, a ja hned za tebou

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Som to prezrel ešte raz, mohol by som urobiť ešte asi 68 bids, a keďže v niektorých položkách mám 2 príhozy a niektoré by som vyhral, dalo by mi to spolu cca 250 bodov. Teraz mi tam svieti toto - Celková suma mojich príhodov: 7.346 € - a po tých 68 príhozoch by tam bolo cca 14.500 €. Teraz som desiaty a bol by som šiesty. Tretí v poradí má teraz 377 bodov. Nevyzerá to dobre. Našťastie z celkovej sumy mojich príhodov 7.346 € by som teraz platil len 1.105 € a to by ešte malo ešte klesnúť na 290 € plus a.p.
Takže ako ďalej ? Neviem

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Som zvedavy ze kolko z tych 650 bidov bude vitaznych a ze kolko to bude stat vyhercu euro Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Keď sa prihlásil až ako č.18 a urobil 649 bidov, tak použil inú taktiku a stratégiu ako my. Keď sa on prihlásil, tak ja som už prihadzoval druhé kolo na všetky položky do 10 €, alebo som bol už pri vyššom výbere. My sme chceli vyhrať 3000 €, on tých 3000 použije na vyplatenie istej časti z celkovej sumy za vyhraté položky. Podľa mojich prepočtov by to mal byť veľmi silný hráč.
Nuž ... nech sa mu darí.

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

však mohol prihadzovať tiež a prihlásiť sa neskôr