Dnes je   -   - 105 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!

Milí priatelia, burzáci, zberatelia,

Aukčný dom Macho & Chlapovič bude organizovať daľšiu, v poradí druhú veľkú československú súťaž!

Bude sa týkať aukcie 17, tak sálovej ako aj len internetovej a pravidlá budú rovnaké, taktiež výhra. Takže je ozaj sa na čo tešiť a o čo súťažiť Smile

Udelené budú 3 ceny:

1. cena 3000,- EUR v hotovosti
2. cena 1500,- EUR v hotovosti
3. cena 750,- EUR v hotovosti

Naša súťaž sa začne už zajtra 12.10.2018 o 19.00. Limity ktoré prídu pred 19-ou hodinou sa do súťaže nezapočítajú. Aukcie budú zverejnené na Auex-e 12.10. v priebehu dňa. Podmienky súťaže zostávajú identické ako boli na jar. Pre pripomenutie, čítajte prosím nižšie. Nech sú Vaše vedomosti, odvaha riskovať a súťaživosť sprevádzane aj potrebnou malou dávkou šťastia.

Veľká Československá súťaž pre veľkých chlapcov

Čo nás k tomu motivovalo?
Podpora nižšieho a stredného segmentu materiálu. Nerobíme iba výstavné aukcie s top numizmatickým materiálom, ktorý nám pomáha budovať si medzinárodne meno a reputáciu. Hoci to nie je ekonomické, a gro položiek krížovo dotujeme, máme aukcie naplnené aj cenovo dostupným materiálom, ktorý si hľadá buď koncového zberateľa, alebo niekoho, kto ho rád prekúpi a zobchoduje ďalej. Pri mnohých predmetoch sa cena ktorá reálne zaujme hľadá ťažko, preto sú veľa krát vyvolávacie ceny nastavené atraktívne, aby zaujali pozornosť.
Keď už sú raz položky nafotené, prezreté, ohodnotené z hľadiska kvality a prípadných defektov a vytlačené na papier, nepoteší ani aukcionára ani vkladateľa keď sa nepredajú.
Táto súťaž teda prevažne podporí vkladateľov cenovo dostupnejšieho materiálu.
Tým, že počítame s masívnejším limitovaním, by sa mali sálové aj eLive aukcia reálne zrýchliť, pretože väčšia časť prihadzovania prebehne pred aukciou. To je určite prínos.
Rovnako je pre nás prínosom, že aj vkladateľ, ktorý do aukcie vložil nejaký materiál a dopredu vidí, že sa mu predal, môže počítať s peniazmi a kúpiť si hneď v aukcii niečo iné do zbierky. A to aj v položkách idúcich oveľa skôr ako jeho položky, keďže aukcia je radená chronologicky. Toľko k našej motivácii.

Kto vyhráva?
Traja súťažiaci s najvyšším počtom bodov.

Ako sa boduje?
1 bod dostáva súťažiaci za akceptovaný limit. 2 body dostáva súťažiaci za víťazný limit. Aj v prípade, že sa súťažiaci viacnásobne prehadzuje na jednej položke, môže za ňu získať maximálne 2 body ak ju nakoniec vyhrá, alebo 1 bod ak realizuje na nej platný príhod (akceptovaný limit).
Rovnaké 2 body získate za kúpu 1 eurovej položky ako za 300.000 eurovú. Tu sa stiera akýkoľvek finančný hendikep.
akceptovaný (platný) príhod/limit= príhod (bid) v systéme Auex, ktorý je vyšší ako aktuálna cena (v prípade, že už bol zaznamenaný aspoň 1 príhod od niekoho iného), alebo rovný minimálne vyvolávacej cene, ak tam ešte žiadny príhod nie je.

Pozor! Príhody sú záväzné, nedajú sa stiahnuť ani znížiť. Tzn. zabudnite na „hľadanie maximálneho limitu niekoho iného“ a potom sa stiahnutie späť o jeden príhod. Táto funkcia je tam kvôli tomu, aby nenapadlo nejakého majiteľa bez rizika si podhadzovať vlastný materiál v aukcii. Stálo by ho to totižto 20% vrátane DPH z ceny položky. Bez výnimiek!

Podmienky účasti a prihlásenie do súťaže
Registrácia v systéme Auex, akceptácia aukčných podmienok. Prosím napíšte nám mail na obchod@machochlapovic.com s heslom SÚŤAŽ a zdroj odkiaľ ste sa o súťaži dozvedeli (napr Burza Mincí, CS mince, Nume, Facebook ... kamarát). Ďalej Vás poprosíme o nick, resp. krstné meno pod ktorým Vás môžeme ako súťažiaceho zverejňovať.

Príklad mailu:
SÚŤAŽ, BM (Burza mincí) -Marián, Leopoldov

V ideálnom prípade použite nick, pod ktorým Vás zberateľská obec rozoznáva na fórach a podobne, aby sme naozaj pri zverejnení dokázali absolútnu autenticitu súťaže. Lebo ak mi niekto začne pochybovať v štýle, že si to určite uhrala moja babka, tak budem z toho naozaj minimálne rozčarovaný.

Prečo ten osobitný e-mail nám s prihláškou? Pretože sa nám nechce zrátavať všetkých limitentov v našich aukciách. A súťažiť budú teda naozaj len Tí, ktorí sa prihlásia. Prihlasovať sa do súťaže môžete až do 2.11.2018 vrátane. Čím skôr sa ale prihlásite, tým máte ľahšie východiskové pozície.

Ako limitovať v Auexe?
Hore v menu Online katalóg si nájdete aukciu v ktorej chcete limitovať. Aukciu môžete prechádzať postupne, alebo si rovno vyhľadávať položky cez frázy, alebo čísla položiek. Na každej položke si môžete rozkliknúť Detaily a limity a zadať si tam svoj príhod. Všetky takto rozpracované položky Vám padajú do zoznamu rozpracovaných limitov. Musíte ich nakoniec ešte všetky po akceptácii podmienok aukcie odoslať kliknutím na Odoslať moje limity! Nájdete ich všetky v Moje limity. Inak sa k nám nedostanú a zostanú rozpracované iba vo Vašom konte, teda nebudú platné. Kľudne to odosielajte v tranžiach, nemusíte všetko naraz, len prosím nerobte to po jednom limite ☺ Veľa sa naklikáte, zbytočne sa zdržujete, a my Vám ich potom musíme schvaľovať po jednom limite a nie celé limitné lístky naraz. Všetko v Auexe je verím intuitívne, plus si hore zmeňte jazyk na Slovenčinu/Češtinu a odbúrate tak akýkoľvek prípadný hendikep vyplývajúci z jazykových bariér.

2x počas trvania súťaže zverejníme počet prihlásených do súťaže, a priebežné výsledky. V tomto momente ešte neprezradíme ich nick a mesto, iba ich ID pod ktorým súťažia. Všetci ostatní si tak majú príležitosť zrovnať svoje šance. V konečnom vyhodnotení súťaže zverejníme iba nicky (prípadne krstné mená) a mesto prvých troch účastníkov. Všetci ostatní zostanú úplne anonymní.

Partneri Macho & Chlapovič, zamestnanci a ich rodinný príslušníci a akýkoľvek nastrčení kamaráti sú zo súťaže vylúčení. Striktne. Máme svoju česť.
Je to súťaž pre zberateľov, aktívnych zberateľov-vymieňačov-priekupníkov-prilepšovačov-špekulantov-stratégov-hráčov. Každého kto má chuť zabaviť sa s našou súťažou a prípadne okrem súboja o aukčné položky si prilepšiť výhrou.

V konečnom dôsledku Vám nezostane v rukách vyplnený nevýherný tiket, ale zberateľský materiál, ktorý má svoju cenu a dá sa uložiť do zbierky, alebo predať.

Malé nápovedy:
*Väčšinou v našich aukciách aj najaktívnejší borci posielajú 80-120 limitov.
*Veľmi málo položiek odchádza za vyvolávaciu cenu (volačka).
*Úspešnosť limitentov (koľko % limitovaných položiek skutočne vyhrajú) je v priemere blízko 10%.
*Vo všeobecnosti sa aj do jednoduchších súťaží zapája pár 10-tok súťažiacich, toto je náročnejšia súťaž. Ja reálne odhadujem, že sa zapojí okolo 5-15 ľudí. Aspoň môžete vo finále zhodnotiť reálnosť môjho tipu ☺ Chcem tým povedať, že šanca vyhrať bude skutočne veľká.

Stratégií ako získať čo najviac bodov môže byť v tejto súťaži mnoho. Od reálnej snahy nakúpiť čo najviac perspektívnych vecí a výhrou si ich zlacniť, až po číre taktizovanie uskutočniť čo najviac príhodov a reálne kúpiť čo najmenej položiek. Alebo hocičo medzi tým.

Ja sám som veľmi zvedavý kto naberie skutočne odvahu súťaže sa zúčastniť a pomerať si sily. A nemenej som zvedavý kto tu súťaž vyhrá a s akou stratégiou. Ak sa Vám bude súťaž páčiť, radi ju zopakujeme aj v budúcnosti. Nech je numizmatika pre nás všetkých ešte väčšou zábavou.

Súťaží sa až do posledného momentu. A nie, nedá sa zarátať aj Janove limity Ferovi a podobne. Žiadne účelové fúzie nebudú umožnené.

V prípade, že bude súťažiaci finalizovať svoj výkon priamo v sále, a nie online cez Auex, budeme mu rátať iba jeho víťazné príhody v sále (nie neúspešné v sále, lebo to nie je v našej kapacite sledovať a zapisovať v sále). Ak chcete mať do súťaže zarátaný aj nevyhrávajúci, ale platný príhod, dajte si na položky, ktoré plánuje dražiť v sále vopred limit cez Auex. Je už potom na Vás aby ste jeho výšku ustrážili a nebili sa v sále sami proti svojmu limitu.

U prihadzujúcich iba online bez osobnej účasti, je to jednoduché, zrátame to všetko po aukcii. Počítajú sa obidve, takže dobojované bude až v nedeľu 11.11. večer po skončení poslednej položky eLive aukcie.

Vyhodnotenie súťaže 15.11.2018.

Veľa štastia a zábavy priatelia

Elizej Macho za team Macho & Chlapovič

2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!

Komentáre

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Super, těším se na katalog i na soutěž Smile

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Možno by si nám Radim mohol prezradit kedy budú katalogy ONLINE ? Smile

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Čoskoro, čoskoro Smile

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

To na obr. si vyčendžoval s Babišom za 0 eurovú bankovku?

Asi tak.

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

...

Asi tak.

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Sparky, toto je blog o súťaži, prosím Ťa, nepíš sem blbosti. Dík.
Okrem toho, to foto si mi posielal Ty, z Tvojej garáže, len som foto orezal.

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Daľšie info už čoskoro, prehliadajte zatiaľ katalógy Smile

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Už jsem koukal, opět zajímavé kousky, na které snad nikdy nedošetřím Smile

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Takže milí burzáci, nech sa páči :

Naša súťaž sa začne už zajtra 12.10.2018 o 19.00. Limity ktoré prídu pred 19-ou hodinou sa do súťaže nezapočítajú. Aukcie budú zverejnené na Auex-e 12.10. v priebehu dňa. Podmienky súťaže zostávajú identické ako boli na jar. Pre pripomenutie, čítajte prosím nižšie. Nech sú Vaše vedomosti, odvaha riskovať a súťaživosť sprevádzane aj potrebnou malou dávkou šťastia.

Veľká Československá súťaž pre veľkých chlapcov

Čo nás k tomu motivovalo?
Podpora nižšieho a stredného segmentu materiálu. Nerobíme iba výstavné aukcie s top numizmatickým materiálom, ktorý nám pomáha budovať si medzinárodne meno a reputáciu. Hoci to nie je ekonomické, a gro položiek krížovo dotujeme, máme aukcie naplnené aj cenovo dostupným materiálom, ktorý si hľadá buď koncového zberateľa, alebo niekoho, kto ho rád prekúpi a zobchoduje ďalej. Pri mnohých predmetoch sa cena ktorá reálne zaujme hľadá ťažko, preto sú veľa krát vyvolávacie ceny nastavené atraktívne, aby zaujali pozornosť.
Keď už sú raz položky nafotené, prezreté, ohodnotené z hľadiska kvality a prípadných defektov a vytlačené na papier, nepoteší ani aukcionára ani vkladateľa keď sa nepredajú.
Táto súťaž teda prevažne podporí vkladateľov cenovo dostupnejšieho materiálu.
Tým, že počítame s masívnejším limitovaním, by sa mali sálové aj eLive aukcia reálne zrýchliť, pretože väčšia časť prihadzovania prebehne pred aukciou. To je určite prínos.
Rovnako je pre nás prínosom, že aj vkladateľ, ktorý do aukcie vložil nejaký materiál a dopredu vidí, že sa mu predal, môže počítať s peniazmi a kúpiť si hneď v aukcii niečo iné do zbierky. A to aj v položkách idúcich oveľa skôr ako jeho položky, keďže aukcia je radená chronologicky. Toľko k našej motivácii.

Kto vyhráva?
Traja súťažiaci s najvyšším počtom bodov.

Ako sa boduje?

1 bod dostáva súťažiaci za akceptovaný limit. 2 body dostáva súťažiaci za víťazný limit. Aj v prípade, že sa súťažiaci viacnásobne prehadzuje na jednej položke, môže za ňu získať maximálne 2 body ak ju nakoniec vyhrá, alebo 1 bod ak realizuje na nej platný príhod (akceptovaný limit).
Rovnaké 2 body získate za kúpu 1 eurovej položky ako za 300.000 eurovú. Tu sa stiera akýkoľvek finančný hendikep.
akceptovaný (platný) príhod/limit= príhod (bid) v systéme Auex, ktorý je vyšší ako aktuálna cena (v prípade, že už bol zaznamenaný aspoň 1 príhod od niekoho iného), alebo rovný minimálne vyvolávacej cene, ak tam ešte žiadny príhod nie je.

Pozor! Príhody sú záväzné, nedajú sa stiahnuť ani znížiť. Tzn. zabudnite na „hľadanie maximálneho limitu niekoho iného“ a potom sa stiahnutie späť o jeden príhod. Táto funkcia je tam kvôli tomu, aby nenapadlo nejakého majiteľa bez rizika si podhadzovať vlastný materiál v aukcii. Stálo by ho to totižto 20% vrátane DPH z ceny položky. Bez výnimiek!

Podmienky účasti a prihlásenie do súťaže

Registrácia v systéme Auex, akceptácia aukčných podmienok. Prosím napíšte nám mail na obchod@machochlapovic.com s heslom SÚŤAŽ a zdroj odkiaľ ste sa o súťaži dozvedeli (napr Burza Mincí, CS mince, Nume, Facebook ... kamarát). Ďalej Vás poprosíme o nick, resp. krstné meno pod ktorým Vás môžeme ako súťažiaceho zverejňovať.

Príklad mailu:
SÚŤAŽ, BM (Burza mincí) -Marián, Leopoldov

V ideálnom prípade použite nick, pod ktorým Vás zberateľská obec rozoznáva na fórach a podobne, aby sme naozaj pri zverejnení dokázali absolútnu autenticitu súťaže. Lebo ak mi niekto začne pochybovať v štýle, že si to určite uhrala moja babka, tak budem z toho naozaj minimálne rozčarovaný.

Prečo ten osobitný e-mail nám s prihláškou? Pretože sa nám nechce zrátavať všetkých limitentov v našich aukciách. A súťažiť budú teda naozaj len Tí, ktorí sa prihlásia. Prihlasovať sa do súťaže môžete až do 2.11.2018 vrátane. Čím skôr sa ale prihlásite, tým máte ľahšie východiskové pozície.

Ako limitovať v Auexe?
Hore v menu Online katalóg si nájdete aukciu v ktorej chcete limitovať. Aukciu môžete prechádzať postupne, alebo si rovno vyhľadávať položky cez frázy, alebo čísla položiek. Na každej položke si môžete rozkliknúť Detaily a limity a zadať si tam svoj príhod. Všetky takto rozpracované položky Vám padajú do zoznamu rozpracovaných limitov. Musíte ich nakoniec ešte všetky po akceptácii podmienok aukcie odoslať kliknutím na Odoslať moje limity! Nájdete ich všetky v Moje limity. Inak sa k nám nedostanú a zostanú rozpracované iba vo Vašom konte, teda nebudú platné. Kľudne to odosielajte v tranžiach, nemusíte všetko naraz, len prosím nerobte to po jednom limite ☺ Veľa sa naklikáte, zbytočne sa zdržujete, a my Vám ich potom musíme schvaľovať po jednom limite a nie celé limitné lístky naraz. Všetko v Auexe je verím intuitívne, plus si hore zmeňte jazyk na Slovenčinu/Češtinu a odbúrate tak akýkoľvek prípadný hendikep vyplývajúci z jazykových bariér.

2x počas trvania súťaže zverejníme počet prihlásených do súťaže, a priebežné výsledky. V tomto momente ešte neprezradíme ich nick a mesto, iba ich ID pod ktorým súťažia. Všetci ostatní si tak majú príležitosť zrovnať svoje šance. V konečnom vyhodnotení súťaže zverejníme iba nicky (prípadne krstné mená) a mesto prvých troch účastníkov. Všetci ostatní zostanú úplne anonymní.

Partneri Macho & Chlapovič, zamestnanci a ich rodinný príslušníci a akýkoľvek nastrčení kamaráti sú zo súťaže vylúčení. Striktne. Máme svoju česť.
Je to súťaž pre zberateľov, aktívnych zberateľov-vymieňačov-priekupníkov-prilepšovačov-špekulantov-stratégov-hráčov. Každého kto má chuť zabaviť sa s našou súťažou a prípadne okrem súboja o aukčné položky si prilepšiť výhrou.

V konečnom dôsledku Vám nezostane v rukách vyplnený nevýherný tiket, ale zberateľský materiál, ktorý má svoju cenu a dá sa uložiť do zbierky, alebo predať.

Malé nápovedy:
*Väčšinou v našich aukciách aj najaktívnejší borci posielajú 80-120 limitov.
*Veľmi málo položiek odchádza za vyvolávaciu cenu (volačka).
*Úspešnosť limitentov (koľko % limitovaných položiek skutočne vyhrajú) je v priemere blízko 10%.
*Vo všeobecnosti sa aj do jednoduchších súťaží zapája pár 10-tok súťažiacich, toto je náročnejšia súťaž. Ja reálne odhadujem, že sa zapojí okolo 5-15 ľudí. Aspoň môžete vo finále zhodnotiť reálnosť môjho tipu ☺ Chcem tým povedať, že šanca vyhrať bude skutočne veľká.

Stratégií ako získať čo najviac bodov môže byť v tejto súťaži mnoho. Od reálnej snahy nakúpiť čo najviac perspektívnych vecí a výhrou si ich zlacniť, až po číre taktizovanie uskutočniť čo najviac príhodov a reálne kúpiť čo najmenej položiek. Alebo hocičo medzi tým.

Ja sám som veľmi zvedavý kto naberie skutočne odvahu súťaže sa zúčastniť a pomerať si sily. A nemenej som zvedavý kto tu súťaž vyhrá a s akou stratégiou. Ak sa Vám bude súťaž páčiť, radi ju zopakujeme aj v budúcnosti. Nech je numizmatika pre nás všetkých ešte väčšou zábavou.

Súťaží sa až do posledného momentu. A nie, nedá sa zarátať aj Janove limity Ferovi a podobne. Žiadne účelové fúzie nebudú umožnené.

V prípade, že bude súťažiaci finalizovať svoj výkon priamo v sále, a nie online cez Auex, budeme mu rátať iba jeho víťazné príhody v sále (nie neúspešné v sále, lebo to nie je v našej kapacite sledovať a zapisovať v sále). Ak chcete mať do súťaže zarátaný aj nevyhrávajúci, ale platný príhod, dajte si na položky, ktoré plánuje dražiť v sále vopred limit cez Auex. Je už potom na Vás aby ste jeho výšku ustrážili a nebili sa v sále sami proti svojmu limitu.

U prihadzujúcich iba online bez osobnej účasti, je to jednoduché, zrátame to všetko po aukcii. Počítajú sa obidve, takže dobojované bude až v nedeľu 11.11. večer po skončení poslednej položky eLive aukcie.

Vyhodnotenie súťaže 15.11.2018.

Veľa štastia a zábavy priatelia

Elizej Macho za team Macho & Chlapovič

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Oznamujem že aukcia je vonku na auex

Moderátor BM

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Po 19.00 tam bude rusno...

...

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Tak to bude Smile

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Ja som tam už cvične jeden limit zadal.

Moderátor BM

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

ako sa dá zvýšiť limit ? ešte som neprešiel ani e- aukciu a už nemám Eurá?? Smile

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

dula77 napísal(a):

ako sa dá zvýšiť limit ? ešte som neprešiel ani e- aukciu a už nemám Eurá?? Smile

Dula, credit limit si vieš navýšiť kliknutím v auex konte hore na credit limit a potom sa Ti zobrazí stránka vid príloha.

A navyše credit limity sa tykajú len online aukcie. Limitovanie sa deje pred aukciou …. na to sa credit limit nevzťahuje a pustí Ťa to kľudne dalej limitovat...

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Tak ako milí burzáci? Žeravo posielate limity? Smile

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Tak a máme tu priebežné výsledky Smile

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

.

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Dovolím si malú priateľskú poznámku k tejto súťaži

Všetko je v poriadku.

Čo nás k tomu motivovalo, Kto vyhráva, Ako sa boduje, Podmienky účasti a prihlásenie do súťaže, Ako limitovať v Auexe, tak i Malé nápovedy.

V Malých nápovedách sa okrem iného píše toto:
Väčšinou v našich aukciách aj najaktívnejší borci posielajú 80-120 limitov.
A nižšie sa píše toto:
A nie, nedá sa zarátať aj Janove limity Ferovi a podobne. Žiadne účelové fúzie nebudú umožnené.

Ak súťaž začala 12.10. a priebežný stav bol uverejnený 2.11., tak medzitým prebehlo 22 dní. Dražiteľ číslo 6 získal za 22 dní 1308 bodov. Podľa bodovacieho systému - 1 bod dostáva súťažiaci za akceptovaný limit.

Dám do toho trochu matematiky. Za predpokladu, že Dražiteľ číslo 6 je jedna osoba, musel by pri počte bodov 1308 za 22 dní, urobiť takmer 60 príhozov denne. Keby sa Dražiteľ číslo 6 tejto činnosti venoval denne napríklad 10 hodín, tak by musel každú hodinu urobiť 6 príhozov, teda jeden príhoz za 10 minút. Nemal by podľa mňa čas "žiť", lebo by to nestíhal.

Ak by Dražiteľ číslo 6 bol taký šikovný, že by to všetko stíhal, je tu ešte jedna vec. Musel by to byť numizmatik, ktorý by sa perfektne vyznal v minciach od antiky až po súčasné bankovky. Teda absolútne vo všetkom.

-----

A teraz tá moja malá priateľská poznámka k tejto súťaži:

Neverím tomu, že Dražiteľ číslo 6 je jedna osoba. Podľa mňa je to tím ľudí, z ktorých každý má zodpovednosť za nejaké konkrétne položky a konkrétne obdobie. Keďže Elo napísal, že "v našich aukciách aj najaktívnejší borci posielajú 80-120 limitov", tak pri tom počte bodov musí tímovo spolupracovať asi 10-15 ľudí. Všetky príhozy sa samozrejme zadávajú cez jedno PC a IP.

Súťažil som fiktívne sám a dostal som sa k počtu bodov 250. A to nie je veľa.

Myslím si, že účelové fúzie vznikli už pred súťažou. Jednotlivec tu podľa mňa nemá takmer žiadnu šancu na výhru.

-----

Toľko moja malá priateľská poznámka k tejto súťaži. Avšak i keby boli i desiatky taýchto malých priateľských poznámok k tejto súťaži, stále je to to najlepšie, čo tu kedy bolo.

Možno mi niečo podstatné uniklo a tento článok je blbosť. Ak je to tak, tak sa ospravedlňujem a kľudne to celé vymažte.

Týmto mojím komentárom nechcem nikoho od súťaže odradiť.

Na záver si dovolím zaželať Aukčnému domu Macho & Chlapovič úspešnú aukciu a dražiteľom želám radosť z vydražených položiek.

S priateľským pozdravom

Karel Smile

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Janko, určite si sa nad tým nezamýšlal len Ty, pochybnosti budú vždy. Určite si nemyslíme, že by to boli spojené sily. Čo sa týka času, kopec ľudí si určite predpripravilo limitné lístky dopredu a prvé hodiny mali žatvu bodov. Pripravenému štastie praje. Top borcov poznáme a sú to sólo obchodníci, nakupujú, predávajú, sú známy nielen na našom území ale aj v zahraničí a tak prehľad majú a aj ho využili.

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Ok, v pohode. To beriem. Som rád, že máte prehľad a že ste nad vecou.
Bola to len malá priateľská poznámka.
Ešte raz Vám želám úspešnú aukciu.

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Radim napísal(a):

.

ta chudobna 3-ka nema limity ? resp preco tam ma nulu? len pre info...

...

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Ahojte, preposielam oficiálne výsledky súťaže. Sú tam teda pripočítané aj body za víťazné limity. Tentokrát prišlo oveľa viac limitov ako prvý krát, preto body z minulého prvého miesta dnes nestačili ani na 3. miesto.

Aukčný dom Macho Chlapovič dakuje všetkým zúčastneným. Veria, že sa vám súťaž páčila Smile

admin Burzy mincí

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Gratulace vítězům Smile

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

...a to som si na začiatku myslel, že tých mojich cca 640 bodov bude stačiť aspoň na 3. miesto Laughing out loud gratulácia víťazom

Re: 2. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Zaujímalo by ma koľko položiek a v akej cene vyhrali prvý traja súťažiaci. Teda efektívnosť ich snaženia. Ďakujem.