Dnes je   -   - 72 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Aká je podľa vás tendencia trhovej ceny 0€ Karel Gott ? Viz prvý komentár ...

rast
5% (hlasov: 1)
relatívna stagnácia
21% (4 hlasy)
pokles
74% (14 hlasov)
Celkový počet hlasov: 19

Komentáre

Re: Aká je podľa vás tendencia trhovej ceny 0€ Karel Gott ? ...

A ešte raz 0€ ...
Anketu ukončím zajtra, teda v nedeľu o 20 hod

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Aká je podľa vás tendencia trhovej ceny 0€ Karel Gott ? ...

Po prvom vášnivom telefonáte z radov zberateľov pripomínam, že ak vám nestačia mnou ponúkané možnosti v ankete, môžete využiť komentár, alebo ľubovoľné množstvo komentárov (asi do 100 na osobu), na vyjadrenie svojho názoru na anketovú otázku. Telefonistovi pripomínam, že v tejto ankete neriešime globálne problémy ľudstva. Tie sa dnes odohrávajú napríklad v topení ľadovca v Grónsku, v zrušení zmluvy o raketách medzi Trumpom a Putinom, či opätovným vstupom Vladimíra Mečiara do politiky, alebo Trubanovými jointami na prednáške na FF v Nitre.

Zostaňme prosím na úrovni zábavy.

Ďakujem ... Smile

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Aká je podľa vás tendencia trhovej ceny 0€ Karel Gott ? ...

Odpoveď na anketovú otázku ...
Aká je podľa vás tendencia trhovej ceny 0€ Karel Gott ?
... je podľa drvivej väčšiny zberateľov v ankete na Burze mincí ...
pokles.

Nehlasoval som, výsledky ankety beriem na vedomie také, aké sú. Myslím si však, že v dôsledku niektorých okolností, sú reálne všetky tri možnosti. Tie okolnosti si dovolím z etických dôvodov nekonkretizovať. Napíšem iba jeden dôvod a tým je to, čo povedal pán Klajban, že vzhľadom k tomu, že táto 0€ vyšla pri príležitosti 80. narodenín Maestra, nebude určite žiadna dotlač týchto eurosuvenírov. Narodeniny sa totiž neopakujú. A teda trhová cena môže i stúpať.

Neviem už presne, aká je teraz trhová cena 0€ Karel Gott. Nehľadal som posledné ceny. Predal som jeden svoj kus a 4 kusy sprostredkovane. Ceny boli 300, 400 a 500 EUR. Bolo to v čase tesne po vydaní tohto eurosuveníru.

Ďakujem každému, kto sa do ankety zapojil.

Karel Smile
---
Pridávam zaujímavý klip Maestra na YouTube s vyše 1300 komentármi ... a rozhovor s ním z tohto roku ...

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: Aká je podľa vás tendencia trhovej ceny 0€ Karel Gott ? ...

.
Niežeby som bol nejakým zvlášť vášnivým alebo hocijakým iným zástancom tejto zberateľskej komodity posledných rokov, avšak osobne si myslím, že tento tzv. hit či boom zbierania suvenýrových "papierikov" pravdepodobne dopadne podobne, ako dopadli napr. telefónne karty (veľké peniaze na získanie za nedostatkové kusy malých sérií a potom aj ich nezúžitkovaný obsah=prepadnuté kredity).

I keď musím konštatovať, že napriek tomu, niektoré sa mi celkom páčia.
Avšak našťastie (??) môj zberateľský diapazón je pomerne veľký-i keď opäť v niektorých prípadoch sa jedná len o zopár ks a väčšinou sa to deje iba sporadicky, tak mi nedovoľuje, po zamyslení sa a prípadnom logickom vyhodnotení pre a proti pustiť sa vždy do zbierania hocakého novodobého nápadu dákych biznismenov (napr. malokusové súkromné razby rôznych replík). Pretože tie slúžia len na to jedno jediné (tie nápady).
Ale to patrí k životu. Bez nich by nebol obeh peňazí.
Je jedno či tento obeh realizujeme pod vplyvom reklamy či len vlastných existenčných potrieb alebo tiež z dôvodov vlastného biznisu. Tiež som bol vlastníkom zopár ks nuloviek a ďaľšie som v rámci takéhoto biznisu iba sprostredkoval.

A potom tí, ktorí do tohoto "novodobého" biznisu, myslím tým "0 EURO SOUV ENIR" (v počiatku hlavne pre výrobcov, pretože výrobná hodnota je pravdepodobne okolo či do 1€) vrazili a ešte vrazia nemalé finačné prostriedky a po čase si to uvedomia, a že čo s tým, a ak sa budú chcieť takejto zbierky "zbaviť", zistia to, čo zistili napr. "telefonisti".
Že "vyhodili", niektorí ťažko zarobené, peniaze prakticky do luftu.
Že to nejde dostať späť svoje vynaložené prostriedky.

Ale môžem sa mýliť. Avšak práve aj otázky Tvojej ankety sú orientované aspoň na 3 možné prúdy:
rast, relatívna stagnácia, pokles.

Pé-es:
Osobne si myslím, že cenu napr. mistrovej nulovky by zásadne zhodnotil jeho originál podpis, aký vidíme na tej propagačnej.

Dievča