Dnes je   -   - 110 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!

5. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!

Súťaží sme si tentokrát pre Vás pripravili viac. Budeme Vás o nich informovať priebežne na našich stránkach, sociálnych sieťach a partnerských weboch.

Pevne veríme, že Vám spríjemníme nie len 4 dni keď sa budú konať aukcie, ale že Vám budeme trochu zábavy a adrenalínu prinášať aj priebežne. Veľkú československú súťaž pre veľkých chlapcov už dôverne poznáte, a tie ďalšie? … Nechajte sa prekvapiť, verte že budú štedré, motivačné a spravodlivé Smile A hlavne bezpečné!

Naša tradičná pravidelná veľká súťaž sa začne v piatok 27.3.2020 o 19.00. Limity ktoré prídu inými kanálmi, pred 19-ou hodinou sa do súťaže nezapočítajú. Aukčné katalógy boli zverejnené včera večer, limitovanie na Auexe bude umožnené až v piatok 27.3. o 19.00 (nech sú šance viac vyrovnané). Podmienky súťaže zostávajú identické ako boli na jeseň. Pre pripomenutie, čítajte prosím nižšie. Nech sú Vaše vedomosti, odvaha riskovať a súťaživosť sprevádzané aj potrebnou malou dávkou šťastia.


Súťaž o atraktívne ceny s MACHO & CHLAPOVIČ – 10 cien v hodnote 5400,- EUR

Súťaže sa môže zúčastniť každý, kto bude mať schválenú registráciu v systéme AUEX. Preto Vám ju odporúčame urobiť čím skôr, lebo v čase zverejnenia pravidiel súťaže pôjde aj o čas a taktiku. Kto ešte registráciu nemá, viďte prosím link:

https://machochlapovic.auex.de/Account/Login

Katalógy boli zverejnené včera večer. Nájdete ich na našich stránkach:

https://www.machochlapovic.com/auctions

Udelených bude 5 finančných cien:

cena 2000,- EUR v hotovosti
cena 1200,- EUR v hotovosti
cena 800,- EUR v hotovosti
cena 600,- EUR v hotovosti
cena 400,- EUR v hotovosti

Udelených bude všetkých 5 cien! Čiže zmyslom súťaže nebude presne niečo uhádnuť (ako čísla v športke), ale byť najlepší, druhý najlepší ... až piaty najlepší.

Pre prípad, že sa do súťaže zapoja menej ako piati súťažiaci, budú aj tak udelené všetky ceny. Okrem prípadu, že sa nikto nezapojí.
Ak bude súťažiť iba jeden človek, dostane 2000+1200+800
600+400 = 5000,- EUR, ak budú súťažiť dvaja ľudia, rozdelia si zvyšné ceny rovnakým dielom. 2900,- EUR dostane prvý a 2100,- EUR druhý súťažiaci. Ďalej analogicky.

Bude takisto udelených 5 hodnotných vecných cien:

6.cena - knihy (Militký J. - Oppidum Hradište u Stradonic, Maria Anna – Schau und Denkmünzen Maria Theresia, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
7.cena - knihy (Militký J. - Oppidum Hradište u Stradonic, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
8.cena - katalógy (Václavík R.- Bankovky Československa, Českej a Slovenskej republiky, 2. vydanie s venovaním autora, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
9.cena - kniha (Markl, M. – Münzen und Medaillen Ferdinand I.)
10.cena - katalógy (Václavík R.- Bankovky Československa, Českej a Slovenskej republiky, 2. vydanie s venovaním autora, Macho & Chlapovič – Katalóg mincí a medailí ČSR, ČR, SR 2020)

Veľká Československá súťaž pre veľkých chlapcov

Čo nás k tomu motivovalo?

Podpora nižšieho a stredného segmentu materiálu. Nerobíme iba výstavné aukcie s top numizmatickým materiálom, ktorý nám pomáha budovať si medzinárodne meno a reputáciu. Hoci to nie je ekonomické, a gro položiek krížovo dotujeme, máme aukcie naplnené aj cenovo dostupným materiálom, ktorý si hľadá buď koncového zberateľa, alebo niekoho, kto ho rád prekúpi a zobchoduje ďalej. Pri mnohých predmetoch sa cena ktorá reálne zaujme hľadá ťažko, preto sú veľa krát vyvolávacie ceny nastavené atraktívne, aby zaujali pozornosť.
Keď už sú raz položky nafotené, prezreté, ohodnotené z hľadiska kvality a prípadných defektov a vytlačené na papier, nepoteší ani aukcionára ani vkladateľa keď sa nepredajú.
Táto súťaž teda prevažne podporí vkladateľov cenovo dostupnejšieho materiálu.
Tým, že počítame s masívnejším limitovaním, by sa mali sálové aj eLive aukcia reálne zrýchliť, pretože väčšia časť prihadzovania prebehne pred aukciou. To je určite prínos.
Rovnako je pre nás prínosom, že aj vkladateľ, ktorý do aukcie vložil nejaký materiál a dopredu vidí, že sa mu predal, môže počítať s peniazmi a kúpiť si hneď v aukcii niečo iné do zbierky. A to aj v položkách idúcich oveľa skôr ako jeho položky, keďže aukcia je radená chronologicky. Toľko k našej motivácii.

Kto vyhráva?

Desiati súťažiaci s najvyšším počtom bodov.

Ako sa boduje?

1 bod dostáva súťažiaci za akceptovaný limit. 2 body dostáva súťažiaci za víťazný limit. Aj v prípade, že sa súťažiaci viacnásobne prehadzuje na jednej položke, môže za ňu získať maximálne 2 body ak ju nakoniec vyhrá, alebo 1 bod ak realizuje na nej platný príhod (akceptovaný limit).
Rovnaké 2 body získate za kúpu 1 eurovej položky ako za 300.000 eurovú. Tu sa stiera akýkoľvek finančný hendikep.
akceptovaný (platný) príhod/limit= príhod (bid) v systéme Auex, ktorý je vyšší ako aktuálna cena (v prípade, že už bol zaznamenaný aspoň 1 príhod od niekoho iného), alebo rovný minimálne vyvolávacej cene, ak tam ešte žiadny príhod nie je.

Pozor! Príhody sú záväzné, nedajú sa stiahnuť ani znížiť. Tzn. zabudnite na „hľadanie maximálneho limitu niekoho iného“ a potom sa stiahnutie späť o jeden príhod. Táto funkcia je tam kvôli tomu, aby nenapadlo nejakého majiteľa bez rizika si podhadzovať vlastný materiál v aukcii. Stálo by ho to totižto 20% vrátane DPH z ceny položky. Bez výnimiek!

Podmienky účasti a prihlásenie do súťaže
Registrácia v systéme Auex, akceptácia aukčných podmienok. Prosím napíšte nám mail na obchod@machochlapovic.com s heslom SÚŤAŽ a zdroj odkiaľ ste sa o súťaži dozvedeli (napr. Burza Mincí, CS mince, Nume, Facebook ... kamarát). Ďalej Vás poprosíme o nick, resp. krstné meno pod ktorým Vás môžeme ako súťažiaceho zverejňovať.

Príklad mailu:

SÚŤAŽ, BM
František, Praha

V ideálnom prípade použite nick, pod ktorým Vás zberateľská obec rozoznáva na fórach a podobne, aby sme naozaj pri zverejnení dokázali absolútnu autenticitu súťaže.

Prečo ten osobitný e-mail nám s prihláškou? Pretože sa nám nechce zrátavať všetkých limitentov v našich aukciách. A súťažiť budú teda naozaj len Tí, ktorí sa prihlásia. Čím skôr sa ale prihlásite, tým máte ľahšie východiskové pozície.

Ako limitovať v Auexe?
Hore v menu Online katalóg si nájdete aukciu v ktorej chcete limitovať. Aukciu môžete prechádzať postupne, alebo si rovno vyhľadávať položky cez frázy, alebo čísla položiek. Na každej položke si môžete rozkliknúť Detaily a limity a zadať si tam svoj príhod. Všetky takto rozpracované položky Vám padajú do zoznamu rozpracovaných limitov. Musíte ich nakoniec ešte všetky po akceptácii podmienok aukcie odoslať kliknutím na Odoslať moje limity! Nájdete ich všetky v Moje limity. Inak sa k nám nedostanú a zostanú rozpracované iba vo Vašom konte, teda nebudú platné. Kľudne to odosielajte v tranžiach, nemusíte všetko naraz, len prosím nerobte to po jednom limite ☺ Veľa sa naklikáte, zbytočne sa zdržujete, a my Vám ich potom musíme schvaľovať po jednom limite a nie celé limitné lístky naraz. Všetko v Auexe je verím intuitívne, plus si hore zmeňte jazyk na Slovenčinu/Češtinu a odbúrate tak akýkoľvek prípadný hendikep vyplývajúci z jazykových bariér.

2x počas trvania súťaže zverejníme počet prihlásených do súťaže, a priebežné výsledky. V tomto momente ešte neprezradíme ich nick a mesto, iba ich ID pod ktorým súťažia. Všetci ostatní si tak majú príležitosť zrovnať svoje šance. V konečnom vyhodnotení súťaže zverejníme iba nicky (prípadne krstné mená) a mesto prvých troch účastníkov. Všetci ostatní zostanú úplne anonymní.

Partneri Macho & Chlapovič, zamestnanci a ich rodinný príslušníci a akýkoľvek nastrčení kamaráti sú zo súťaže vylúčení. Striktne. Máme svoju česť.
Je to súťaž pre zberateľov, aktívnych zberateľov-vymieňačov-priekupníkov-prilepšovačov-špekulantov-stratégov-hráčov. Každého kto má chuť zabaviť sa s našou súťažou a prípadne okrem súboja o aukčné položky si prilepšiť výhrou.

V konečnom dôsledku Vám nezostane v rukách vyplnený nevýherný tiket, ale zberateľský materiál, ktorý má svoju cenu a dá sa uložiť do zbierky, alebo predať.

Súťaží sa až do posledného momentu. Žiadne účelové fúzie nebudú umožnené, tzn. nedajú sa ex post spočítať dve rôzne osoby aby vznikol „silnejší limitent“.

V prípade, že bude súťažiaci finalizovať svoj výkon priamo v sále, a nie online cez Auex, budeme mu rátať iba jeho víťazné príhody v sále (nie neúspešné v sále, lebo to nie je v našej kapacite sledovať a zapisovať v sále každé zdvihnutie ruky). Ak chcete mať do súťaže zarátaný aj nevyhrávajúci, ale platný príhod, dajte si na položky, ktoré plánuje dražiť v sále vopred limit cez Auex. Je už potom na Vás aby ste jeho výšku ustrážili a nebili sa v sále sami proti svojmu limitu.

U prihadzujúcich iba online bez osobnej účasti, je to jednoduché, zrátame to všetko po aukcii. Počítajú sa všetky tri aukcie, takže dobojované bude až v utorok 5.5. večer po skončení poslednej položky eLive aukcie.

Vyhodnotenie tejto veľkej súťaže už v piatok 8.5.2020

Veľa šťastia a zábavy priatelia

Tím Macho & Chlapovič

Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!
Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!
Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!
Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!
Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!

Komentáre

Re: Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & ...

Ďakujeme

Re: Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & ...

Milí burzáci, preposielam priebežné výsledky súťaže:

Prvé číslo je ID účastníka súťaže.

11 - 1544 bodov (1. miesto)
3 - 1030 bodov (2. miesto)
8 - 932 bodov (3. miesto)
9 - 663 bodov (4. miesto)
17 - 455 bodov (5. miesto)
————
16 - 325 bodov (6. miesto)
2 - 256 bodov (7. miesto)
13 - 207 bodov (8. miesto)
14 - 147 bodov (9. miesto)
15 - 96 bodov (10. miesto)
————
10 - 39 bodov (11. miesto)
1 - 37 bodov (12. miesto)
20 - 32 bodov (13. miesto)
5 - 15 bodov (14. miesto)
12 - 14 bodov (15. miesto)
6 - 12 bodov (16. miesto)
4 - 0 bodov (17. miesto)
7 - 0 bodov (18. miesto)
18 - 0 bodov (19. miesto)
19 - 0 bodov (20. miesto)

admin Burzy mincí

Re: Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & ...

Sú výsledky ako to dopadlo?

"Rus lže i když mlčí, natož když něco blekotá"

neznámy diskutér, facebook, marec 2022

Re: Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & ...

Myslel som že obrázok som pridal, chybička se vloudila. Naprávam.

admin Burzy mincí

Re: Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & ...

Diki, borec 1600 bodov Smile, ďakujeme za súťaž.

"Rus lže i když mlčí, natož když něco blekotá"

neznámy diskutér, facebook, marec 2022

Re: Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & ...

Smile Sme radi, ze súťaže bavia Smile A znovu všetkým výhercom aj vo facebook súťažiach gratulujem Smile

admin Burzy mincí

Re: Súťaž o 5000 € a vecné ceny s Aukčným domom Macho & ...

Jejda.. Asi som desiaty...

...