Dnes je   -   - 180 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Blog používateľa PORTER_SVK

Investičné mince z produkcie Mincovne Kremnica

Ak aj Vy patríte medzi ľudí, ktorí hľadajú formy investovania voľných peňazí do mincí z drahých kovov prostredníctvom overeného a spoľahlivého obchodného partnera, prečítajte si prosím nasledujúcu informáciu.

Mincovňa Kremnica zvažuje v blízkej budúcnosti zahájiť výrobu a predaj investičných "royalty" mincí z Au999 v licencii od jednej z afrických krajín Gabon alebo Kongo, prípadne tichomorského ostrova Niue Island. Predajná cena investičných zlatých mincí by okrem trhovej ceny zlata zahŕňala len spracovacie náklady na výrobu a poplatky za licenciu a bola by oslobodená od DPH. V prípade hmotnosti 1/10 Oz by sa orientačná cena mince mohla v závislosti od aktuálnej trhovej ceny zlata pohybovať od 120 €/ks, v prípade 1 Oz mince by to mohlo byť od 990 €/ks.
Okrem investičnej zlatej mince by sme chceli vydať v licencii jednej z uvedených krajín aj strieborné "royalty" zberateľské mince z Ag999, ktorých predajná cena však nie je oslobodená od DPH.

Na jednej strane oboch druhov mincí by bol zobrazený nominál mince, názov krajiny a štátny znak vydávajúcej krajiny. Druhá strana by zobrazovala motív podľa nášho vlastného výberu. Mincovňa Kremnica by v prípade realizácie tohto projektu zabezpečovala aj výkup týchto mincí v prípade, že by sa zákazník z nejakého dôvodu mince rozhodol odpredať.

Anketový formulár pre zistenie záujmu o mince je jednoduchý, pozostáva len zo siedmych otázok a jeho vyplnenie na nasledovnom linku: http://www.mint.sk/ankety.php vám nezaberie veľa času a nám veľmi pomôže získať prehľad o záujme o tento druh výrobkov, aby sme vám ich mohli ponúknuť v špecifikácii a s motívom podľa vašich predstáv.

Co Vy na to??? Smile

Vzacne kovy

Prichádza biznis storočia: Chcú získať neskutočné bohatstvo, ktoré patrí nám všetkým!

LONDÝN - "Zlatá horúčka" na dne oceánov sa môže čoskoro stať realitou. OSN sa totiž rozhodla povoliť ťažbu a zverejnila svoj prvý plán, ako z morského dna dostať horniny bohaté na vzácne kovy. Ťažbu budú môcť vykonávať spoločnosti, ktoré požiadajú o licenciu. Tie sa začnú vydávať v roku 2016, uviedla BBC. O preskúmanie potenciálnych nálezísk v morských hlbinách a následnej ťažbe sa hovorí už desiatky rokov, doteraz sa však k tomuto kroku neprešlo kvôli vysokým nákladom aj obavám z negatívneho vplyvu na podmorský život.

Medzinárodný úrad pre morské dno (ISA), inštitúcia OSN, ktorá striktne kontroluje všetky ťažobné aktivity, teraz ale vypracovala štúdiu, z ktorej vyplýva, že ťažba je možná, avšak za prísnych pravidiel. Morské dno skryté v hĺbkach okolo štyroch až šiestich kilometrov pod hladinou je významné predovšetkým pre svoje zásoby takzvaných mangánových konkrécií. Ide o malé kusy hornín svojim tvarom pripomínajúce zemiak. Obsahujú veľké množstvo kovov, predovšetkým železo a mangán, ale aj meď, kobalt, nikel a zlato.

Dohovor OSN o morskom dne považuje túto oblasť za "spoločné dedičstvo ľudstva". Do dnešnej doby sa ISA zaoberala len schvaľovaním ponúk na geologický prieskum morského dna, teraz ju ale čaká veľmi náročná úloha - musí začať posudzovať možnosti skutočnej ťažby a tiež stanoviť, akým spôsobom sa budú rozdeľovať výnosy z vyťažených kovov.

Obrovský záujem o zásoby z morského dna je pochopiteľný. Napríklad v oblasti Clarion-Clipperton v subtropickej časti severného Pacifiku sa podľa odhadov nachádza až 27 miliárd ton mangánových konkrécií. Tie by mohli obsahovať sedem miliárd ton mangánu, 340 miliónov ton niklu, 290 miliónov ton medi a 78 miliónov ton kobaltu.

Medzinárodný úrad pre morské dno vo svojej štúdii stanovil, že prospech z ťažby v hlbinách oceánov by mali mať nielen ťažobné spoločnosti z vyspelých krajín, ale aj rozvojové štáty. Základným pravidlom je takisto ochrana životného prostredia, všetky operácie na dne oceánov sa preto budú detailne monitorovať.

Medzi odborníkmi vyvolal najnovší plán OSN búrlivú debatu. Napríklad britský biológ Paul Tyler ho skritizoval. Podľa neho by sa takto mohli ocitnúť v ohrození niektoré živočíšne druhy. "Keď zničíte určitú oblasť ťažbou, živočíchy, ktoré tam žijú, sa budú musieť skúsiť presunúť inam alebo jednoducho zomrú," uviedol Tyler.

Výroba centových euromincí je stratová, Únia zvažuje, či ich zruší

Výroba centových euromincí je stratová, Únia zvažuje, či ich zruší

Od januára 2002 členské štáty eurozóny vyrobili vyše 45,8 miliardy kusov jednocentových a dvojcentových euromincí.

BRUSEL. Európska komisia (EK) dnes navrhla štyri scenáre budúcnosti jednocentových a dvojcentových euromincí.

Udialo sa tak na základe žiadosti Európskeho parlamentu (EP) a Rady EÚ o preskúmanie skutočnosti, či používanie najmenších euromincí je v súlade s nákladmi na ich výrobu a akceptáciou širokej verejnosti.

Komisár EÚ pre ekonomické a finančné záležitosti Olli Rehn v tejto súvislosti uviedol, že EK uskutočnila sériu konzultácií so združeniami zamestnávateľov a spotrebiteľov, štátnymi pokladnicami a centrálnymi bankami, pričom snahou bolo zistiť výhody a nevýhody stiahnutia euromincí s najmenšou nominálnou hodnotou z obehu.

"Posunieme teraz tieto diskusie na ďalšiu úroveň, s členskými štátmi a zainteresovanými stranami, aby sme zistili, či existuje jasná vôľa pre príslušný legislatívny návrh," konštatoval Rehn.
Štyri scenáre

Komisia v tejto súvislosti dospela k štyrom možným scenárom.

Prvým je udržanie súčasného status quo, čiže vydávanie najmenších euromincí za dnešných podmienok a bez akýchkoľvek zmien ich podoby či materiálu.

Druhým scenárom je ich vydávanie pri znížených nákladoch na výrobu, čo znamená použitie lacnejších zliatin alebo zefektívnenie procesov výroby, alebo oba návrhy spolu.

Treťou možnosťou je ich rýchle stiahnutie z obehu. Znamenalo by to okamžité ukončenie ich výroby a sťahovanie z obehu prostredníctvom bankovej a obchodnej siete v konkrétnom časovom období. Po ukončení tohto obdobia by mince prestali plniť svoju finančnú hodnotu.

Posledným scenárom je postupné pomalé sťahovanie uvedených eurocentov z obehu.

Aj po ukončení ich vydávania by stále boli platným obeživom, najmä pri vydávaní a zaokrúhľovaní konečných cien. Pri tomto scenári sa očakáva ich postupné aj keď zdĺhavejšie stiahnutie z finančného trhu.
Výroba je stratová

Komisia konštatovala, že od roku 2002 výroba euromincí s najnižšou nominálnou hodnotou je stratovou záležitosťou pre krajiny eurozóny, ktoré ich vydávajú.

Rozdiely medzi nákladmi na ich výrobu a snahami štátov udržať ich v obehu možno vyčísliť stratou vo výške 1,4 miliardy eur.

Od januára 2002 členské štáty eurozóny vyrobili vyše 45,8 miliardy kusov jednocentových a dvojcentových euromincí, čo je zhruba 137 mincí na jedného obyvateľa eurozóny.

Pamiatková rezervácia Košice, Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013

Obrázok pripravovanej zberateľskej 20€ mince "Pamiatková rezervácia Košice, Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013". Emisia je naplánovaná na február 2013.

Co hovoríte na túto mincu? Bude celkom pekná. Smile

http://www.mint.sk/aktuality.php#a1

Pamiatková rezervácia Košice, Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013

Slovenske bankovky

Pozeral niekto dnes Televizne noviny na Jojke? Mozno, ze to bola ina relacia. Hovorili tam o slovenskych bankovkach. Konkretne o 200-ke, ktora moze mat cenu aj 5000 Eur. A bol tam aj pan. Macho. Aky mate na to nazor? Ktore bankovky su najcennejsie (mam na mysli bankovky od roku 1993)? Ak mam napr. bankovku 200 Sk "Milenium" so seriovym cislom A 00014209, ako tato v inzerate: http://ostatne.bazos.sk/inzerat/13153286/200SK.php, tak ta aku ma cenu? Prepacte za hlupe otazky, ale ja bankovky nezbieram. Smile

gen__vyr_21200-sk-bimilenium.jpg

www.mint.sk

Idem si objednat nejake mince z Kremnice. Ale len par kusov. Nechce sa niekto pridat? Nemam niekomu nieco objednat? Smile Napr. Trnavu BK alebo PROOF, novu 2 Eurovku,...

http://www.mint.sk/nakup_501.php

Utok Hackerov?!

Ahojte, len mne sa zdalo, ze dnes okolo 10-11 hod. Hackeri napadli stranku Burza minci?! Alebo to bol len sen? Smile Asi budem musiet prestat s pitim.

Aktualne ceny v Kremnici

Co hovorite na aktulane ceny v Kremnici? Minca 10 € Memorandum národa slovenského - 150. výročie prijatia sa predava za 32,90 €. Podla Vas nie je to trosku vela za 16,2 gramov striebra? Lebo podla toho mozeme ocakavat, ze minca 20 € Pamiatková rezervácia Trnava, ktora vyjde v septembri bude mat cenu okolo 70 Eur. A to je uz trosku vela za 1 OZ! A hlavne vtedy, ak to vydavaju v takom mnozstve, ako tie nove mince... S takym pristupom Kremnica podla mna straca zberatelov.

kremnica.jpg

Box na mince

Nahodou nevie niekto o nejakom peknom drevenom boxe na slovenske pamatne mince v proof kvalite (teda na tie modre krabicky)??? Vopred vdaka za rady.