Dnes je   -   - 394 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Blog používateľa tomi

20 Ks 1941 Cyril a Metod - magnetická....

Páni a dámy, kolegovia.
Keďže sa tu zjavil nový fenomén, poprosím všetky postrehy, nápady, rozbory, informácie vkladať sem.(vhodne vo formáte na jednej fotke A+R + hrana)
Aj majiteľov tejto mince poprosím, nech tu hodia foto oboch strán, hrany.
Taktiez by bolo vhodné pridať váhu, priemer, hrúbku.
Možno rozlúštime, čo nám mincovňa v tejto minci pripravila za prekvapenie.
{poprosím moderátorov, nech sem vložia komenty z inzerátov}

Obrázok som šlohol na numiste

Tombola GulašKE 2019

Priatelia,kamaráti....spúšťam zbierku do tomboly na gulašku BM ,ktorá bude v Košiciach. Niečo už som dostal. Ak máte záujem zasponzorovať,možete poslať mne,resp.doniesť osobne na gulašku.
Ďakujeme....

Kde je Jánošík alebo Pošli to ďalej

Spustil som takú blbôstku...dotknutí ľudia vedia resp. budú oboznámený , preto prosím, aby reagovali iba oni.
Dúfam, že tu bude minimalne 250 príspevkov za rok

Vzor príspevku:
1, Tomi - Košice - 21.10.2014
2, ........
3, ......

Litva 2015

Nové litovské euromince už v januári 2015 (news 16/jun)
Litva (po litovsky Lietuva) je najväčším štátom z troch pobaltských krajín (Litva, Lotyšsko a Estónsko). Členom Európskej únie je od 1.5.2004. V súčasnosti Litva používa svoju národnú menu - litas (LTL). Pevný kurz medzi eurom a litasom bol stanovený na 1 EUR = 3,4528 LTL.

Podľa zverejnených informácií litovskej národnej banky zo dňa 16.4.2014, Litva splnila všetky kritériá EÚ na oprávnenie vydávania vlastných euromincí. Razba mincí je naplánovaná už na koniec leta 2014 v objeme spolu 370 miliónov kusov v litovskej mincovňi UAB vo Vilňuse.

Národnú stranu litovských obehových euromincí navrhol sochár Antanas Žukauskas už dňa 8.11.2005. Na všetkých nominálnych hodnotách sa nachádza rovnaký motív - Vitis, čo je štátny znak Litvy z roku 1366. Mince by mali byť uvoľnené do obehu dňa 1.1.2015, čím sa Litva stane 19-tou členskou krajinou EÚ s vlastnými euromincami.

Litva plánuje vydať štartovacie balíčky euromincí pre verejnosť v objeme 900.000 ks a v nominálnej hodnote 11,59 eur. Set bude obsahovať z každej mince po 3ks s výnimkou 5c, z ktorého tam budú iba 2ks. Ďalej budú vydané štartovacie balíčky pre maloobchodníkov: 320 ks mincí v hodnote 111 eur (60.000 ks) a 600 ks mincí v hodnote 200 eur (50.000 ks).

Litovská banka plánuje taktiež vydať zberateľské sady euromincí v náklade 35.000 ks (brilliant uncirculated) a 7.000 ks (proof). Dátum emisie sád zatiaľ nie je stanovený.

zdroj a viac tu: http://www.eumince.sk/news/nove-litovske-euromince-uz-v-januari-2015/

Litva 2015

Ako ste sa dostali na burza-minci.com ?

Ako ste sa dostali na burza-minci.com ?
Keďže je tu dobra partia, niektorý sa poznáme osobne, niektorý obchodujú spolu aj 2-3 (možno viac) krát za mesiac, rad by som sa to dozvedel.
Nič v tom nehľadajte, iba mala štatistika na čítanie.

Ja som sem došiel náhodou, keď som na nete hľadal mincu, ktorú som vlastnil a myslel si, že som milionár.
šlo o bežnú polturu v stave 4/4

A VY ?

pekne aukcie na nete

prispejte aj vy niečim pekným, alebo niekomu pomôžte pri hľadaní

http://cgi.ebay.com/COLLECTION-OLD-US-COINS-AND-WHEAT-PENNIES-CENTS-/310...

Turci - z e-mailu od kamosa

turecko.JPG

Euráče POZOR!!!

Od 1. januara 2006, Turecko ma novu menu, "nova turecka lira (Yeni Turek Lirasi), ktora nahradila byvalu hyper znehodnotenu, ktora bola odstranena najmenej siestimu nulami.
Pri pohlade na nove mince 1 si uvedomujeme okamzite podivnu podobu s 2-euro minci. Ak porovname tieto dva kusy, zistime, ze maju presne rovnaky vzhlad (kruh okolo centralnej nikel med) a su takmer rovnakej velkosti.

Súbor euromincí s trikolórou - odpoveď NBS - stratil som nitku k povodnemu clanku

Vážený pán Olah,

dňa 29. marca 2010 ste sa e-mailom obrátili na Národnú banku Slovenska s otázkou, či má Národná banka Slovenska nejakú vedomosť o súboroch slovenských euromincí doplnených farebnou, bielo-modro-červenou trikolórou, predávaných cez internetovú aukciu na stránke www.aukro.sk , či ide o falošné euromince a ak áno, či podnikne alebo už podnikla nejaké kroky na ochranu eurovej meny. K Vašim otázkam uvádzame nasledovné.

Uvedený súbor euromincí nie je oficiálnym súborom, ktorý vyrobila Mincovňa Kremnica, š.p. so súhlasom Národnej banky Slovenska.