Dnes je   -   - 103 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Pošta na entu

dnes som sa bol na našej dedinskej pošte spýtať ako sa odosiela list na dobierku, lebo som ešte na dobierku nič neposielal. Bol som veľmi zarazený keď mi bolo povedané že sa mám ísť spýtať na inú poštu, lebo oni nevedia. takže mi neostáva nič iné len ísť do mesta a vybaviť to tam. Už predtým sa mi stalo že keď som posielal doporučený list prvou triedou riadne zabalený a všetko bolo v poriadku, vypytovali sa ma čo to v tom liste je(boli tam mince čo som si vymieňal), nepovedal som im že sú tam mince a ani to nebolo poznať. Samozrejme že takéto listy posielam častejšie a keď tak robím nezaobíde sa to bez komentáru poštárky "Už zasa". Pýtam sa teda patria na poštu takýto zamestnanci? Stretli ste sa s takýmto niečim aj vy?

index.jpg

Komentáre

Posta na Etnu, by sa to malo

Posta na Etnu, by sa to malo volat spravne Smile
Zalezi od toho ako a kde a samozrejme od konkretnych ludi.
Par staznosti som uz podal, ale badatelne treba na nich konkurenciu ako repu.
Co sa nam to stalo, ked prisiel treti mobilny operator.Neskoncil svet, a cuduj sa svetu aj ceny isli dole, aj kvalita v niektorych pripadoch hore Smile

Osobna sprava sluzi iba na vymenu e-mailov.

Mince by sa mali podľa ich

Mince by sa mali podľa ich pravidiel posielať poisteným listom, resp. balíkom. Ale pri pár euro je to veľký luxus. Robíš správne, keď im to nehovoríš.

.

Určite je na poštách dosť kvalitných ľudí, ale zaručene tam nájdeš aj takéto individuá. To je zrejme všade. Mne len nejde do hlavy, ako sa takýto ľudia udržia na svojich miestach? To sa fakt nenájde nikto kvalitnejší medzi nezamestnanými? To sme na tom až tak zle? Existuje ešte jedna verzia a tou je plat - slabá pláca, biedna práca.

Nuž čo už. Je to

Nuž čo už. Je to dedina.
teraz sa chystám do mesta to vybaviť.

Pravda víťazí

Mne sa stalo, že mi odmietli

Mne sa stalo, že mi odmietli odoslať list na dobierku, vraj má zlé rozmery. Tak som išla na inú poštu a tak mi to odoslali bez problémov...
A takýchto ľudí ako ty píšeš nie je len na pošte, ale aj v obchodoch a iných úradoch veľa. Trošku milého slova by im asi pokazilo deň.
Na tú tetu musíš takto: ona povie: "Už zasa?" A ty: "Áno, zasa Smile Som si povedal, že som Vás dávno nevidel, tak som prišiel aby som Vám mojím úsmevom spríjemnil deň!"
Takto to robím ja Smile skús to, som zvedavá na reakciu Wink

Nejake skolenie asertivity a

Nejake skolenie asertivity a prozakaznicke pristupu by nebolo na skodu pre nich.

Osobna sprava sluzi iba na vymenu e-mailov.

Chod na väcsiu postu, tam to

Chod na väcsiu postu, tam to maju urcite prisnejsie a väcsiu konkurenciu vramci posty, takze take blbe postarky by si tam nemal najst. Ja chodievam v BA na 4 posty a nikdy sa ma nepytali co posielam. Postarky su mile, ochotne, poradili mi s usmevom ako vypisat dobierku na ucet, ze je to lacnejsie ako na sek a ze ja som adresat (je to take mylne po prvy krat). Na jednej poste je ale taka svojrazna postarka s cudnym pristupom, ale ja sa na nej bavim, takze OK Smile Minule mi vydala nejake drobne a ja som si na boku okienka zacal vypisovat papierik, ked v tom vosla jedna pani pred okienko poslat list a tie drobaky si vzala. No skoda, ze ste to nevideli, ta postarka ju tak zvozila, ze sa cudujem, ze ta zlodejka nezacala plakat. Bolo to par centov, ale nezastal som sa jej, ved naco ich brala a este pred nou Laughing out loud asi ju nepozna. Drobaky som si nakoniec vzal, lebo ma upozornila, ze su moje, ze mi ich vydala - bal som sa odporovat Laughing out loud No sranda. Na druhu stranu jej raz jeden typek pochvalil uces a to ste mali vidiet, ja som cumel ako potom ziarila Laughing out loud Takze k okienku treba prist usmiaty, mily, pozdravit a tety budu tiez v poho Wink
Inak keby mi niekto povedal ten pribeh, ze nevedia ako sa posiela doporucene a co posielam a co zasa chcem, tak mu neuverim. Keby to povedala nejaka postarka v BA, tak by riskovala, ze natrafi na takeho debila (je ich tu dost), ktory by rozbil okienko a vyhodil by ju von.

Ja mám tiež dobré skúsenosti

Ja mám tiež dobré skúsenosti so SP. Je tu aj pár úsmevných príhod, ale o tom inokedy Smile

malo negativ

ja mam dobre skusenosti
dokonca sa stalo, ze postarka (pozname sa aj osobne, mimo prace) mi volala, ze moju dobierku poskodili a doniesla mi ju domov a pridala aj novu bublinkovu obalku
akurat nemala cas, aby pockala kym to prebalim a vypisem spievodku
jedine co ma kaká,su mensie posty, ktore v dovolenkovom obdobi maju kratko otvorene ( naposledy u nas uz druhy mesiac 13.00 resp 14.00 - do 18.00 a aj tak tam sedia tri)
a to ze postarka mi nosi zasielky na 3.poschodie prakticky kazdy den je jej praca, za ktoru ju platia...teda platime ich vsetci

ak by bola na mna drza, nevludna a pod, na vascine pobociek je veduca posty, alebo kniha staznosti
nebojte, v dnesnych casoch by sa hned rozkukala a spravala sa k zakaznikom inac, kebyze ju mali prepustit

z drobakmi mam iny problem: vzdy ked nejake dostanem tak ich prezeram, ci nieco nenajdem a hned pride reakcia...som Vam zle vydala?

...

tak som bol v meste a v

tak som bol v meste a v pohode mi poradili a zásielka je odoslana. Bolo vidiet podstatný rozdiel medzi mestskou a tou našou poštou. No, ale ked do toho zaratam naklady na dopravu...

Pravda víťazí

s tými drobákmi som na tom

s tými drobákmi som na tom podobne. Aj ja si ich prezerám, čo ked náhodou? A potom sa pýtajú "zle som vám vydala?" .Najhorsie na tom je ze niektoré sa aj urazia.

Pravda víťazí

Ja sa zatiaľ nemôžem

Ja sa zatiaľ nemôžem sťažovať, okrem Slovenska som posielal už mince za posledné roky do 60 štátov celého sveta (cca 250 listov), ale zatiaľ sa ma nikto nikdy nespýtal že čo posielam v obálke, adresátovi nebol doručený z týchto listov iba jeden (bol posielaný 2. triedou do Francúzska), doporučené boli doručené všetky. Využívam služby 3 pôšt v rámci N. Zámkov a už ma niektorí pracovníci aj poznajú, nestáva sa im asi často že prichádzajú listy z Južnej Ameriky, Ázie a pod. Veľké prekvapenie som zažil minulý tyždeň, keď mi bol list z Nórska doručený za 2 dni. To často ani v rámci Slovenska nepríde tak rýchlo Smile))

Ako kazdy mam aj zle

Ako kazdy mam aj zle skusenosti, dva krat som pisal staznost a reklamoval "zmiznutie", pripadne nedodanie zasielky. Ale v globale mam skor pozitivne skusenosti, akurat tie zle si vacsinou nejak clovek skor pamata, a tak aj ja mam nabeh na vyjadrenia typu "neschopna posta" kedze ma tych par krat vytocili do nepricetnosti.

"Rus lže i když mlčí, natož když něco blekotá"

neznámy diskutér, facebook, marec 2022

Pridám aj ja skúsenosti so

Pridám aj ja skúsenosti so Slovenskou poštou: Asi pred mesiacom som si nechal poslať mincu od kolegu z Košíc - posielal ich v utorok popoludní a v stredu ráno som ich mal, to je ten lepší prípad Smile
Minulý týždeň mi v piatok posielal mince kolega z Čadce a prišli až v stredu, čiže po piatich dňoch, už som mal obavy, že sa mince stratili, čím to bude?

Úplne oceniť človeka môžu len tí, ktorí sa mu vyrovnajú, alebo tí, ktorí stoja vyššie ako on. (Marcus Aurelius)

to daniel: bude to asi tým ze

to daniel:
bude to asi tým ze na poste pracujú dobrý zamestnanci, ktorý si plnia svoju prácu svedomite, ale pracujú tam aj FLÁKAČI. Ale je to iba môj názor.
(Ps. neviete ako dlho "idú" peniaze z dobierky? kupujúci si mince vyzdvihol na pošte a zaplatil a ja uz 4 pracovný den čakám na prachy a stále nic Nasrdený .)

Pravda víťazí

Ak si das poslat peniaze na

Ak si das poslat peniaze na ucet (lacnejsie oproti seku), tak by to malo byt sup sup, resp. tolko ako prevod z banky do banky. Aspon ja mam take skusenosti.

nabudúce to tak spravím.

nabudúce to tak spravím.

Pravda víťazí

Pokiaľ si si to dal poslať na

Pokiaľ si si to dal poslať na adresu, tak budeš čakať cca 5 pracovných dní. Ale lacnejšie a rýchlejšie je si to poslať na účet, tam to trvá 2-3 dni od vyzdvihnutia zásielky.

ja tiež využívam platbu

ja tiež využívam platbu prevodom, je to tak do 2 dní na účte.

asi zacnem využívať tú platbu

asi zacnem využívať tú platbu prevodom. pošta ma už docela s...e

Pravda víťazí

A to nehovorím o tom, keď som

A to nehovorím o tom, keď som bol včera platiť účty: za tromi okienkami sedeli tri úradníčky, z toho dve mali ceduľu "Zatvorené - radi Vás obslúžime vedľa", takže fungovala iba jedna prepážka, pred ktorou bola rada asi 15 ľudí, takže verte mi tak rýchlo ako tam mi nestúpa tlak ani keď vypijem tri kávy za sebou, zabil som tam asi 20 minút.

Úplne oceniť človeka môžu len tí, ktorí sa mu vyrovnajú, alebo tí, ktorí stoja vyššie ako on. (Marcus Aurelius)

to poznám, ale nastastie som

to poznám, ale nastastie som trpezlivý aj ked odtial potial.

Pravda víťazí

záhada

rýchlosť pošty je neuveriteľná
Košice - Poprad posielal som 8.12.2011 dorazila 9.12.2011
Košice - Bratislava posielal som 12.12.2011 dorazila 13.12.2011

opak
dohoda padla
pán z Michaloviec do Košíc poslal 9.12.2011, pošta nedošla
pani z Pezinku poslal 12.12.2011, pošta nedošla

moje zásielky boli 1.trieda doporučene
tak isto som žiadal aj odosielateľov o takýto postup

Kde v pííííp su zásielky?

...

Problem bude vo vašom

Problem bude vo vašom prijmači Smile

Smutné je, že hlupáci sú tak sebaistí a ľudia múdrí tak plní pochybností.
Russel

hmmm

ale šeky na platenie tie úííííííp pošlu raz dva

...

;-)

ropucha nie je vo vasom prijimaci.

All you need is LOL.

Mám podobné skúsenosti, ale nakoniec to prišlo..

radšej sa nevyjadrujem, aj tak by to admin vymazal...

Úplne oceniť človeka môžu len tí, ktorí sa mu vyrovnajú, alebo tí, ktorí stoja vyššie ako on. (Marcus Aurelius)

ja vsetko posielam poistene a

ja vsetko posielam poistene a zasielky vzdy pridu.

Ak federálnej vláde zveríte dozor nad Saharou, do piatich rokov tam bude nedostatok piesku.
Milton Friedman

lanci

a co mam poistit na 70 centoch, v jedno a dvoj centovkach ?

...

tak to neviem.

tak to neviem. Smile

Ak federálnej vláde zveríte dozor nad Saharou, do piatich rokov tam bude nedostatok piesku.
Milton Friedman