Dnes je   -   - 81 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Ďalšie inzeráty predajcu:

Korona 1913KB

Cena v €: 
0,00
Cenové ponuky: 
Cenové ponuky sú vypnuté pre tento inzerát

Zdravím Vas. Chcel by som pocut Vas nazor na cenu tejto Korunky (minca nie je na predaj).
Dakujem

Korona 1913KB
Korona 1913KB
Korona 1913KB
Korona 1913KB
Korona 1913KB

Komentáre

Re: Korona 1913KB

"Počuť názor" cez správy a komentáre asi nebude možné. Vo všeobecnosti sa cena tejto mince pohybuje v intervale 320-470€, záleží od správneho času ponuky na predaj a od stavu konkrétnej mince ako ďaleko je od dokonalého.

Nebolo to až tak dávno a niekto tu tvrdil, že sa dajú kúpiť bez problémov v cene 240-280€, ale ja som sa s takou ponukou nestretol. Nepočítam samozrejme mince poškodené, poškriabané, s ošúchaným reliéfom.

Táto konkrétna by mohla mať cenu okolo 400€, ale to je subjektívny názor, takých sa tu zrejme zbehne niekoľko. Aukcia ich môže veľmi rýchlo potvrdiť alebo aj vyvrátiť. Fotky sa nedajú zväčšiť/priblížiť, nedá sa celkom detailne posúdiť plocha mince. Iné osvetlenie a uhol pohľadu pri fotení by mohol odhaliť nejaké skryté nedostatky. Je ten povrch pórovitý alebo ma klame zrak?

Pripájam ešte niečo na čítanie a porovnanie z vlastnej skúsenosti predaja takejto mince:

http://www.burza-minci.com/node/151952

Re: Korona 1913KB

Ako tu nedávno napísal, podľa vlastných slov, citujem: "že asi ja so 4 ročnými skúsenosťami nebudem hádam učiť dlhoročného zberateľa,...", o sebe DušanF, predsa len už skúsený potvrdil, že z tejto prezentácie spojených fotiek sa nedajú posúdiť určité parametre, ktoré majú vypovedaciu hodnotu pre "kategorizáciu" približne výslednej ceny danej mince.

Mince, ktorá je katalogizovane klasifikovaná ako veľmi vzácna ( dokladovaný náklad v razbe tohoto ročníka = 5.214 ks !)
Mne samému foto skôr na prvý pohľad pripomína fotku použitú z iného zdroja - akoby "vystrihnutú" z akéhosi aukčného katalógu.
Môj dojem - prvopohľadový na danú dvojfotku.

Nakoľko sa však vždy pri posudzovaní z "fotografií" snažím z nich dostať maximum, urobil som tak aj teraz.
Podarilo sa mi fotku zväčšiť až 310-násobne bez väčšieho "rozzrnenia".
V ploche mince - najmä na lícnej strane, i v okolí celej hlavy je povrch akoby doďubkovaný, ako píše DušanF - pórovitý - silno to pripomína odliatok.

Minca je evidentne neodborne očistená - viď. na rube z ľavej i pravej strany nad korunou akoby šmirgľované.
Nie je rozoznať tmavé pozadie v určitej časti plochy a v medziprofilových plochách, čo to je - hlavne rubovej strany, pretože na lícnej sa okrem vnútrajšku ucha, na nosovej prepážke pred okom a v okolí písmen .CS.ÉS takáto tmavá plocha nenachádza.
Skôr mi pripomína "čínske tieňovanie" ako patinu. Ak sú to pozostatky patiny, záhadou zostane (?), prečo bola z mince odstránená.

Čo sa ceny cca 400-500€ pre túto mincu týka, je to cena prezentovaná ešte v r.2013 ! (pozri napr. podklady dady2) a pre stavy v RL ! čo sa o tejto minci povedať objektívne nedá !

1K 1913 KB detail povrchu mince
1K 1913 KB detail povrchu mince

Re: Korona 1913KB

DusanF a Amalaka5883. Dakujem za Vas cas, vazim si to! Smile
Uploadol som lepsie fotky, aj ku korune 1892KB: http://www.burza-minci.com/node/165505

Dont worry be happy

Re: Korona 1913KB

Minca je na 100% original a cena v stave 1/1 co tato minca je tak je 350 az 400€

Re: Korona 1913KB

Sledoval som ročník tejto koruny asi 2 roky a ked už som sa rozhodol ju kúpiť tak sa mi to podarilo v Maďarsku za cenu 450€.Ked chyba v zbierke tak čo sa dá robiť ked človek ju chce mať? Keby som ju kupoval niekde na veľkej burze tak zaplatim ešte viac. O konkretnej cene tejto mince sa neda vyjadriť len tak. Predavajúci ked sa rozhodne predať tak chce zaňu čonajväčšiu sumu.

Re: Korona 1913KB