Dnes je   -   - 91 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Ďalšie inzeráty predajcu:

Zbierka mincí

Cena v €: 
0,00
Cenové ponuky: 
Cenové ponuky sú vypnuté pre tento inzerát

Zdravím páni, chcel by som sa poradiť, kde by bolo najlepšie predať zbierku mincí v 7 kufríkoch Smile zatiaľ ma napadá také aukro alebo si ich mám dať niekde oceniť a potom to riešiť? Ďakujem

Zbierka mincí

Komentáre

Re: Zbierka mincí

Áno, zbierka by mala byť v 1. rade ocenená. Nutno podotknúť, že komplet zbierky sa ťažko predávajú ako celok. Väčšinou sa rozpredávajú mince po kusoch alebo určitých celkoch.
Ďalej závisí, či je špecializovaná, zameraná na určité obdobia, napr. habsburgovké alebo obecná, napr. mince sveta. K predaju je dobre mať pripravenú obojstrannú fotodokumentáciu jednotlivých mincí.
Káva

Re: Zbierka mincí

Suhlas - najskor ocenit ako zacinat hned predavat. Ak je hodnotnejsia tak jej postupne umiestnenie na aukcii typu Macho&Chlapovic, pripadne nieco umiestnit na lokalne aukcie do Kosic ci Trencina. Skuste tu pridat par foto. Predpokladam (vzhladom na kufriky) ze povodny majitel si dal na zbierke zalezat. Budte opatrny - ak je zbierka hodnotnejsia spekulanti vas obsypu ako muchy h...o (mozno vam uz aj poslali sukromne spravy) Na druhej strane sa tiez stava ze majitelia si casto myslia ze maju neviem aky poklad.

Re: Zbierka mincí

teda usudzoval som podla toho ,,predaj na aukro,, ze nie ste ten co zbierku zostavil ale ste ju nadobudli od povodneho zberatela. A snad mate aspon prestavu co vlastnite.

Re: Zbierka mincí

Osobně sbírám mince, medaile už více jak 20 let, 7 kufrů bych ale určitě nedal.
Stačí pár fotek otevřených kufrů a většina zde Vám řekne (včetně mě) o co jde, zcela nezávazně a nezjistně.

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

Re: Zbierka mincí

Zdravím všetkých a ďakujem za správy. Mince sú moje, zbieral som to vyše 10r v rámci finančných možností,až na pár pekných ročníkov tam nie sú žiadne drahé poklady. Zbierka obsahuje vyše 300 strieborných mincí,len 2 zlaté,mince protektorátu, slovenský štát,československé. ..A ďalšie albumy euromincí na obrázku ani nie sú Smile samozrejme mám nejaký odhad akú to má asi cenu a ťažko sa mi bude s tými mincami lúčiť, ale život už je taký...

Re: Zbierka mincí

Tak z orientačného obsahu zbierky je to jasné. Ten 10-ročný beh bol určite náročný, no ešte náročnejšie bude túto zbierku predať (myslím cestu rozpredať).
Prajem rýchle úspechy. Palec

Re: Zbierka mincí

nepredávať, nechať, odložiť do garáže, do pivnice do skrine v 90tych rokoch sa mi narodili deti, neskôr som staval, aj som chcel predať čo som mal a teraz sú deti dospelé a znova sa k tomu vraciam a aj ceny sú niekde inde