Dnes je   -   - 81 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Kremnica - Zlatá zberateľská minca a hodnotné súbory mincí

Zdravim vsetkych,

ktoru kombinaciu povazujete za najcennejsiu, najprijatelnejsiu k cene? prip. o ktoru sadu bol v minulosti zaujem?

Vdaka,

M.

Komentáre

ja si myslim,ze kje to len

ja si myslim,ze kje to len reklamny a marketingovy tah.keby o tie sady,v minulosti velky zaujem,tak by ich mali davno vypredane a neponukali by ich prakticky za nizke ceny,ked zoberieme aka je cena pribinu.

Ak federálnej vláde zveríte dozor nad Saharou, do piatich rokov tam bude nedostatok piesku.
Milton Friedman

Kremnická mincovňa

Pribina sa stal nepredajným, tak vytiahli staršie sady. Podľa mňa len ďalší klinček do rakvičky zberateľom sád. Vlastne tí su po posledných akciách aj tak už mŕtvy... Nič cenného z mincovne Kremnica od roku 2009 nevyšlo Sad (len ma neukrižujte na drevo. Ten drevenný obal aj tak nevyrobila mincovňa)

Sent from my ZX Spectrum

Sady minci

ZberatelCSR napísal(a):

Pribina sa stal nepredajným, tak vytiahli staršie sady. Podľa mňa len ďalší klinček do rakvičky zberateľom sád. Vlastne tí su po posledných akciách aj tak už mŕtvy... Nič cenného z mincovne Kremnica od roku 2009 nevyšlo Sad (len ma neukrižujte na drevo. Ten drevenný obal aj tak nevyrobila mincovňa)

Plne súhlasím, minciarske cenné-bezcenné sady sú biznis akurát pre mincovňu. Nechápem tú cenotvorbu na marketingu. Možno aj vďaka tomu sa zobudia zberatelia týchto cenných-bezcenných sád a konečne sa začnú venovať numizmatike a nie zbieraniu papierových a iných obalov.

ja považujem za najcennejšiu

ja považujem za najcennejšiu sadu, práve sadu Rozlúčka s korunovou menou v proof vyhotovení. Je to veľmi pekná a cenná sada (dokonca si myslím, že by si zaslúžila i vyššiu priečku oproti iným sadám) na pamiatku našej 15 ročnej histórie slovenskej koruny. Už len preto, že to boli jediné mince vyrazené v roku 2008 ak sa nemýlim.

re:

vsetky 3 sady patira medzi nase najuspesnejsie a konkretne u nas v mincovni boli vypredane bleskovo.

Treba si ale uvedomit jeden fakt: pri kazdej emisii, ci uz je to minca alebo sady minci, sa nam vzdy objavia ludia ktori si napriek rezervacii vyrobok nakoniec nekupili (cize nam ostal na sklade), dovody nejdem rozoberat, a takisto sa nam vzdy nejake percento balikov vrati pretoze si ho zakaznik nepreberie (toto je "klasika" hlavne slovenskych zakaznikov ktori kupiju tovar na dobierku), a tiez je asi zvytocne rozoberat nezodpovednost a neferovost takychto zakaznikov. Pokial je takychto vyrobkov viac tak ich ponukame v nasom obchode, ked len par kusov (alebo desiatok kusov) tak ich pouzijeme na vystavach a pod. Takto sme sa "dostali" aj k tymto trom sadam a vynimocne sme sa rozhodli ze ich ponukeme nie len na vystave ale aj touto formou. Mozem uprimne povedat ze je ich len minimalne mnozstvo (par desiatok kusov) a ked sa nam minu tak uz budu definitivne nedostupne. Aj vzhladom na cenu je to mimoriadna moznost a zaroven posledna ako sa stat ich majitelom.

Marketing odd.
Mincovna Kremnica s.p.

www.mint.sk
http://www.facebook.com/MincovnaKremnica

zatiaľ okrem mňa nikto

zatiaľ okrem mňa nikto neodpovedal na položenú otázku. Zvláštne, že je tu toľko zberateľov a nikto nemá nič obľúbené z toho čo mincovňa vydala? To nechápem. Hmm.