Dnes je   -   - 76 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Blog používateľa Roman8412

Soci 2014 drevo vo volnom predaji

http://www.mint.sk/nakup_novinky.php

len to postovne zacina byt fakt prestrelene.

Stanovisko NBS k medializovaným informáciám k vydaniu pamätnej dvojeurovej mince Príchod misie Konštantína a Metoda na Veľkú Mor

http://www.nbs.sk/sk/informacie-pre-media/tlacove-spravy/spravy-vseobecn...

Aky maju zberatelia dvoj-eurovych minci nazor?

Mna to pomerne rozhodilo... so vsetkou uctou k instituciam EU, cenzurovat vytvarny navrh vzhladu mince z dovodov nabozenskych, povazujem za mierne silne kafe.

100 eur Slovensko 2010

http://www.nbs.sk/sk/bankovky-a-mince/eurove-mince/aktuality/vysledky-su...

Co na to hovorite? Ja som mierne sklamany, ale samozrejme je to vec vkusu. Osobne sa mi viac paci navrh Poldaufovej.

Roman

Pre zberatelov Slovinskych minci

Ak ma niekto zaujem nakupovat Slovinske euro mince, nech sa obrati na Deželna banka Slovenije d. d. - predajom numizmatickeho materialu bola tato banka poverena Slovinskou narodnou bankou.

Ceny minci, ktore maju aktualne v predaji, su nasledovne:

1 GOLD COIN – PLANICA (World Championships in Ski Flights – Planica 2010)
200 €

2 SILVER COIN – PLANICA (World Championships in Ski Flights– Planica 2010)
40 €

3 GOLD COIN "Ljubljana" (Ljubljana: World Book Capital)
200 €

4 SILVER COIN "Ljubljana" (Ljubljana: World Book Capital)
40 €

2 eurova karta

Ak spravne rozumiem tomuto inzeratu, tak diskusie o tom, ci cena karty Karoly pojde hore, je zda sa uz uzavreta... neveril som vlastnym ociam, co na to hovorite?

http://cgi.ebay.fr/COINCARD-2-EUROS-2009-SLOVAQUIE-SLOWAKEI-DEMOKRATIE-_...

Zvlastny obchod

Sudiac podla reakcii k blogu, situacia je hodnoteda nie jednoznacne... suhlasiac s uzivatelom Euroman, hlavna je v tomto pripade skusenost. Prezeral som si starsie temy na burzaminci.sk a zisitl som ze nejde o prvy spor medzi zberatelmi.

VATIKAN

Už dlhšie vidím na aukre inzeraty tohto typu : http://www.aukro.sk/item756557563-novinka-100-euro-vatican-proof-pre-rok...

Ako zberateľa ma tieto nejednoznačné inzeráty vyrušujú, nakoľko nejde ani o 100-eurovku a ani o emisiu Vatikánu. Písalo sa tu už o Jánošikovom dukáte, ale myslím, že tieto druhy zvláštnych popisov aukcie su o dosť rozšírenejšie.

Na medailu sa dalo zobrazenie Vatkanskej zlatej 100-eurovej mince, a náslende niektorí predajcovia medailu premenujú na Vatikan 100 euro 2009. A pritom stači, aby si človek pozrel oficiálnu stránku Vatikánu - www.vatican.va , preklikal sa do príslušnej sekcie a hneď vidí, aké mince/ známky a ich kombinácie sú oficiálne vydané štátom Vatikán a teda čo možno nazvať ako Vatikan 100 euro.

Snáď sú popisy týchto medailí len nejasnosťou, ktorá je spôsobená nejednoznačným vyjadrením predajcu alebo neoverením si toho, či skutočne je možné nemecké medaile označit pomenovaním Vatikan 100 euro.