Dnes je   -   - 133 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Výkup slovenských neplatných bankoviek

Našli ste doma Slovenské neplatné bankovky a neviete čo s nimi? Slováci majú doma tri miliardy korún, čo je v prepočte podľa konverzného kurzu 99,5 mil. eur. Niektorí si ich nechali na pamiatku, iní veria, že neplatné bankovky raz výhodne predajú v rámci zberateľskej hodnoty.

Pravdou je, že aj v dnešnej dobe majú len niektoré neplatné slovenské bankovky vyššiu zberateľskú hodnotu ako je ich konverzný kurz voči euru a to len v niekoľkých prípadoch:

Stav bankoviek je veľmi dôležitý. Najvyhľadávanejšie sú bankovky tzv. v UNC stave (úplne ako nové bez náznaku obehu). Jemne ohnutý roh, špinka či jemný prehyb sa už zberateľmi neakceptuje a záujem o takéto bankovky sa rýchlo stráca.
Rok, séria bankoviek. Zberatelia zbierajú bankovky podľa rôznych kritérií a to podľa ročníkov vydania a následne podľa sérií. Niektoré ročníky a série môžu byť zberateľsky viac zaujímavé ako ostatné, no v tomto prípade tiež platí, že stav je veľmi dôležitý.
Nesprávne, alebo chybne vytlačená bankovka ktorá sa dostala do obehu. Tieto bankovky sú zberateľmi často vyhľadávane, nakoľko sa svojou chybou (posunutá tlač, nedotlačené miesto ) stávajú kuriozitou v zbierke.

V obehu po šiestich rokoch od zavedenia eura zostalo až 19 miliónov kusov slovenských bankoviek čo je pomerne veľké množstvo aby človek čakal, spoliehal sa na to, že časom sa z nich stane vyhľadávaný zberateľský artikel. Je možné, že za 100 rokov budú mať tieto bankovky určitú zberateľskú hodnotu, ale v tomto prípade vždy bude rozhodovať záujem zberateľov na trhu a v konečnom dôsledku cenu bude určovať hlavne ich stav v ako sa nachádzajú.

Ak sa vám nechce čakať 100 rokov, radi odkúpime už neplatné Slovenské bankovky za ceny uvedené v nižšie uvedenej tabuľke výkupu. V prípade ak máte nejakú kuriozitu chybotlače, prosím o zaslanie fotografie mailom a následne podľa toho stanovíme cenu vykúpu. info@slovenskebankovky.sk

http://www.slovenskebankovky.sk/
http://www.slovenskepeniaze.sk/

Facebook: https://www.facebook.com/starepeniaze

Výkup slovenských neplatných bankoviek

Komentáre

Re: Výkup slovenských neplatných bankoviek

Považujem to za veľký prínos, niektoré informácie si pripomenúť a nové doplniť.

Re: Výkup slovenských neplatných bankoviek

www.kompot.sk ma krásne tričká a jeden motív má motto "ľuďom je.e"
.. jedno takéto tričko na mňa autorovi tohto inzerátu prosím..

Re: Výkup slovenských neplatných bankoviek

Dobrý biznis, zarobiť len tak na každých 5000 Sk 25€, to je čistý zisk nejakých 18% Smile)

Re: Výkup slovenských neplatných bankoviek

ale ľuďom fakt j**e, sme toho svedkami dennodenne, mne sem tam tiež...bojujem s tým, ale toto by ma nenapadlo

Re: Výkup slovenských neplatných bankoviek

Nie je to úplne nový fenomén .....na hraničných prechodoch hlavne z českou republikou ponúkajú zmenárnici výkup neplatných slovenských bankoviek kde ponúkajú ešte menej . Dá sa to chápať ako služba "cudzincom" ktorým zostala stará mena našej republiky a ktorí nebudú hľadať NBS ale zvolia si túto možnosť .
V tomto prípade je to neseriózne a natíska sa aj otázka ,že pokiaľ ide o výkup ako taký má to známky podnikania a nie zberateľskej činnosti .
Naviac subjekt ponúkajúci obchod je v úplnej anonymite , celkovo to na mňa pôsobí dojmom vzhľadom na citácie NBS ako keby si niekto z tejto inštitúcie urobil súkromný biznis .

Asi tak.

Re: Výkup slovenských neplatných bankoviek

Žiadny kontakt, nič. Zmazal by som to.

Re: Výkup slovenských neplatných bankoviek

Vyhlás petíciu a daj listinu na podpis, ja súhlasím.

Asi tak.