Dnes je   -   - 63 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Nemám rád banky...

Dnes ma enormne vytočil jeden bankový ústav - konkrétne Všeobecná úverová banka .
Už som sa pred časom divil, prečo Slovenská sporiteľňa na osobných účtoch nevie chrániť svojho klienta, aby mu pokiaľ s tým nesúhlasí pri vklade peňazí na účet nestrhli poplatok 0,45 Eura , no dnes bol deň D zadaný pre VÚB-čku.
Cez IB som dával príkaz na zahraničnú platbu , kde som si ale behom minúty všimol mnou chybne zadaný VS ...išlo o jednu číslicu....vzápätí som to stornoval a zadal správne a to obrazne poviem rýchlosťou , že to nestihlo pomaly ani odísť z môjho PC, a už za hodinku sa mi v pohyboch zjavila mínusová položka 10 Eur , ktorú mi banka stiahla za zrušenie platby .
Vyslúžila si môj obdiv a vzhľadom na to, že ju považujem za širokospektrálnu banku a už som stratil veľa nervov v jej útrobách či už čakaním na vklady alebo výbery peňazí budem asi musieť do budúcnosti vyskúšať služby nejakého konkurenčného bankového domu .
Poraďte kto máte aké , či už pozitívne alebo negatívne skúsenosti ....

Komentáre

Tatra banka je jednotka. Už

Tatra banka je jednotka. Už roky. Občas im vynadám, ale to len výchovne. Majú niektoré produkty drahé a niektoré nemajú vôbec, ale sú najlepší.
Môžem porovnávať, už som čo to prešiel v živote.

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

tatra banka - chorý internet

tatra banka - chorý internet banking - tolko všeliakých zbytočných hesiel,to sa len tak lahko nevidí

Čítačka kariet, jeden kód,

Čítačka kariet, jeden kód, jedno heslo, v čom je problém ? 100 % zabezpečenie ... Smile

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

som spokojny s mbank,

som spokojny s mbank, nepracuju sice s hotovostou.
Ale maju minimlane naklady.Mal som kedysi dexiu.

Osobna sprava sluzi iba na vymenu e-mailov.

.

Jedna z najhorších a to som ich už otestoval kopec.

.

Potvrdzujem.

Nebudem sa hádať, inde boli

Nebudem sa hádať, inde boli problémy, v TB som zatiaľ nemal žiadne.

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

TB

Tatrabanku mozem tiez len odporucat, IB velmi prehladny a logicky, o vsetkom sa hned dozviem cez sms, vedenie uctu mam uplne zadarmo a vzdy mi vo vsetkom vedeli dobre poradit. Raz som chcel poslat peniaze do USA, islo o wire transfer, to sa nam nepodarilo, asi nejaka americka specialita, lebo mi k tomu nikto nevedel nic povedat, tak som to poriesil VISA kartou. To bol jediny problem co som mal. Raz ma oslovila jedna pani z OVB, ze mi spravi financny audit a pomoze mi s najlepsim zhodnotenim a poistenim ... Tri krat som sa s nou stretol, kym pochopila, ze na mne nic nezarobi, ze financna gramotnost je u mna celkom dobra a na hocico ma nenahovori. Potom som v TB nahodou nieco potreboval priamo na pobocke a slecna (velmi prijemna a inteligentna, co je v TB pravidlo, aspon ja mam take skusenosti) mi len tak mimochodom ponukla moj financny audit. Len tak pre zaujimacost som sa na to dal nahovorit. Trvalo to asi 5 minut a dosla na to iste, co ta pani z OVB. Tej z OVB to ale trvalo urcite niekolko hodit:), lebo dalsie stretnutie bolo az o niekolko dni. Takze TB ma mnoho veci velmi dobre vyriesene. Zatial som u nich nepotreboval uver ani pozicku ani hypoteku, mozno by som na nich hned zmenil nazor, zatial som ale velmi spokojny. Sem tam ma po telefone oslovia a ponuknu nejaky novy produkt, ale vobec to nie je nasilne a otravne. Staci povedat ze nemam zaujem, pekne podakuju popraju pekny den a viac uz neotravuju. Som zvedavy, kolko z Vas ma podobne skusenosti.
T.

ja som raz tiez rusil

ja som raz tiez rusil zahranicnu platbu vo vubke vub stiahla 18 ta druha banka 20, takze tiez ich mam velmi rad, ale bohuzial je to take nutne zlo. Momentalne tiez zacinam riesit m-bank.

"Rus lže i když mlčí, natož když něco blekotá"

neznámy diskutér, facebook, marec 2022

Poviem, to este inak.Ked

Poviem, to este inak.Ked zacnu ludia menit banky, pretoze su nespokojni, tak to je zaciatok zlepsovania ich sluzieb zakaznikom.
Ked si tu budeme brblat, ze ano kazdy sme mali nejaky problem ci vacsi ci mensi, ale nakoniec sa na to.....tak nic sa nezmeni.

Osobna sprava sluzi iba na vymenu e-mailov.

VUB

Ja mám tiež VUBku a čím ďalej viac rozmýšlam ako zdrhnuť. Asi pred 5 rokmi ma skvele pobavili, keď začali dávať reklamu, požičaj si kliknutím myšky . . . som to skúsil, potreboval som 40 000, tak som sa preklikal k schválenému úveru a pokyn "choďte na pobočku podpísať zmluvu" ma síce prekvapil, ale dobre. Prídem na pobočku s potvrdením z netu, ukážem ženskej a ona najskôr ťukala, potom zavolala vedúcu, tá ťukala tiež a nič nevyťukali z PC, nakoniec zahlásili, že oni ani nevedia že niečo také existuje (VUB centrála ZA) Vytiahla na mňa dotazník a pero a odznova.
Pred časom som potreboval zas na 2 týždne požičať 500€, tak reku mám tu tri ponuky na úver na IB tak šak pasívne saldo nie je problém . . . a bol . . . "do 24 hodín sa vam aktívuje" . . . a zas nič, po týždni som prišiel do pobočky a ona že s tým nemôže nič urobiť, ža to musím ja zrušiť . . . po ďalšom týždni navrhla, že to urobíme cez papier no mohol som ja vysvetlovať mojej EX prečo som neposlal prachy.
Minulý týždeň som bol vyzistiť prečo platím 5€ poplatok každý mesiac . . . 1,5€ pribudlo za službu pasívne saldo a to ho už ani nepotrebujem . . .
a tak si tu my žijeme s talianskými bankami Smile
Založil som si FIO zadara aj do a z čiech ako mi tu niekto poradil . . . Ďakujem . . . a presunul všetky trvalé platby a postupne presuniem aj účet . . . bude to jednoduchšie, aj keď asi nie do fio, uvidím.
Tatra je biedna na úvery, kamoš to skúsil a nejak nepochodil . . . a to tam mal účet 10 rokov . . . prešiel do CSOB . . .

Smutné je, že hlupáci sú tak sebaistí a ľudia múdrí tak plní pochybností.
Russel

Ja

mám UniCredit, mBank, Zuno a pre obchody do ČR - Českú sporiteľnu.
Ani s jednou som doteraz nemal problém, ale pre bezhotovostnú formu (vklady, výbery) jednoznačne vedie mbank a zuno. Mbank je nesmierne rýchly, sms po potvrdení mi príde do 2s. V Španielsku mi prišla asi do 4s Smile A tak isto tieto 2 banky majú najlepšie prevádzkové náklady, výbery z bankomatov zahraničí, bonusy a atd.
Pri Unibanke mám aj mobile banking a tak isto malú bez kontaktnú kartu do 20 eur, len prejdem cez terminál, žiadny kod a zdržovanie. Žiaľ, zatiaľ nie je veľa prevádzok s týmto terminálom.

admin Burzy mincí

.

Karle, tak to je naozaj fajn, nech ich dlho nemáš, to myslím úprimne.
Ja som tam zažil samé problémy. Dorazilo ma, keď som si v čase prechodu na euro, chcel zameniť zopár zvyšných korún a pri vchode ma teta otočila na opetku s úsmevom na tvári a vetičkou "Padol nám systém, dovidenia". Vošiel som do vedľajšej pobočky ČSOB, žiadne rady ľudí, výmena bez problémov, slušné jednanie, proste to sa s našou TB nedá ani porovnať (hoci v ČSOB dokonca nemám ani prázdny účet, vôbec im to nevadilo). Ja mám skutočne s TB len samé zlé skúsenosti. Od vedenia až po "vrátnika".

.

Podobná skúsenosť s tými úvermi v TB. Kamoš tam má dlhodobo firemný účet. Prejde ním mesačne dosť veľa peňazí. Keď potreboval úver, tak mi povedal "V TB nemôžem mať problém, veď vedia aký mám príjem". Po pár dňoch som sa ho spýtal, či už má schválený úver. Jeho odpoveď sa tu v rámci slušnosti nedá uverejniť. Úver si následne vybavil v Slovenskej sporiteľni.

Euroman, asi je to o ľuďoch,

Euroman, asi je to o ľuďoch, ja som mal problém v ČSOB a ty v TB. Ale mám účty vo všetkých väčších a aj niektorých menších bankách.
Problémy sa vyskytnú všade, ale TB je u mňa jednotka.

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Banky...

No, priatelia, nakoľko som zamestnancom niektorej z vyššie uvedených bánk a bývalým zamestnancom jednej z vyššie uvedených bánk, tak môj názor je rozhodne najlepšia je Tatra Banka... Aj z pohľadu klientov, ktorý mi prešli rukami, aj z pohľadu samého seba, pretože som si vždy musel založiť zamestnanecký účet, tak IB, karty, prístup, kvalita je podľa mňa naj naj naj v TB...
Negatívne skúsenosti mám v ČSOB (kedysi som pracoval aj v Istrobanke, teraz ČSOB), mimochodom som klientom a v SLSP... Posledne menovaná je podľa mňa postkomunistický kolos, ktorý sa stále nevie správať ku klientom ako k ľuďom, strašne ma nasr... to, že som ani neviem prečo prišiel do SLSP a dali mi do ruky papierik. Keď som sa spýtal, načo mi to je, tak mi povedali, že som v poradí. Tak keď pre banku už nie som klientom - človekom, ale číslom, tak je podľa mňa úplný spodok bankovníctva.

Zberateľ 1. Slov. štát, SR po roku 1993 a zaujíma ma RU - FJ I.

Mimochodom...

Má niekto skusenosti aj so zmenami platieb zadaných cez VUB-ib /zmeny resp. opravy udajov v plat. prikazoch samozrejme/. Pokiaľ viem v možnostiach IB je "Prehľad, zmena, odvolanie platieb". Ja som zmenu platby nevyužil ani raz, preto by ma zaujímalo čo je to za "zázrak". Vopred vďaka za vysvetlenie.

100% pravda

100% pravda

Vysvetlenie

Taaaaak. Keď niečo zadáš cez IB, tak to nebude zrealizované okamžite (iba platby v rámci VÚB), ale zozbiera sa to a peniaze sa odosielajú v denných dávkach. Pokiaľ ešte dávka neodišla, tak más možnosť platbu, ktorú si zadal do IB modifikovať, upraviť, vymazať, no skrátka, keď šte nebola zrealizovaná a máš ju medzi položkami "na vybavenie", tak s nimi ešte môžeš niečo robiť.

Zberateľ 1. Slov. štát, SR po roku 1993 a zaujíma ma RU - FJ I.

OK, šéfe...

A takmer som zabudol..., na poplatky! Keď by sa mi nahodou podarilo platbu cez ib zmeniť, opraviť, modifikovať, proste ešte s tym niečo urobiť, oficialne za taku "operaciu" zostanem nejake eura na poplatkoch banke dlžný?

Jozef

odpoveďou na tvoju otázku je môj úvodný príspevok, na ktorý sa tu diskutuje

Asi tak.

Na bežné platby kartou a

Na bežné platby kartou a bezhotovostne prevody mi tiez najviac vyhovuje m-bank, vzhladom k minimalnym nakladom.

ja takisto na hotovostne

ja takisto na hotovostne UniCredit a na bezhotovostne MBank aj Zuno Smile)) akurat ta Česka Sporitelna mi chyba Laughing out loud

mBank

Takisto môžem doporučiť mBank. Po rokoch v rôznych bankách konečne banka, ktorá zo mňa neťahá žiadne poplatky...

Ahoj Sparky

Uznavam, namiesto dvoch nebol problem napisať jednu stručnu otázku napr. či okrem zrušenia platby cez ib je moznost aj zmeny resp. opravy nespravne zadanych udajov, ak ano, je zmena takisto spoplatnena? Zvykne sa hovorit, ze ked nejde o zivot nejde o nic..., preto odpoved nemam v umysle hladat za kazdu cenu.

Prajem vsetkym prijemny den.