Dnes je   -   - 112 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s Aukčným domom Macho & Chlapovič !!!

Milí priatelia, burzáci, zberatelia,

Aukčný dom Macho & Chlapovič bude organizovať daľšiu, v poradí tretiu veľkú československú súťaž!

Bude sa týkať aukcie 18, 19 ako aj internetovej a pravidlá budú rovnaké, taktiež výhra. Takže je ozaj sa na čo tešiť a o čo súťažiť Smile

Naša súťaž sa začne už v stredu 3.4.2019 o 19.00. Limity ktoré prídu pred 19-ou hodinou sa do súťaže nezapočítajú. Aukcie budú zverejnené na Auex-e takisto v stredu v priebehu dňa. Podmienky súťaže sú podobné ako ste zvyknutí, ale rozhodli sme sa ich mierne modifikovať. Pre pripomenutie, čítajte prosím nižšie.

Súťaž o atraktívne ceny s MACHO & CHLAPOVIČ – 10 cien v hodnote 5400,- EUR

Súťaže sa môže zúčastniť každý, kto bude mať schválenú registráciu v systéme AUEX. Preto Vám ju odporúčame urobiť čím skôr, lebo v čase zverejnenia pravidiel súťaže pôjde aj o čas a taktiku. Kto ešte registráciu nemá, viďte prosím link: https://machochlapovic.auex.de/Account/Login
Katalógy budú zverejnené v stredu 3.4.2019. Nájdete ich na našich stránkach http://www.machochlapovic.com/

Udelených bude 5 finančných cien:

1. cena 2000,- EUR v hotovosti
2. cena 1200,- EUR v hotovosti
3. cena 800,- EUR v hotovosti
4. cena 600,- EUR v hotovosti
5. cena 400,- EUR v hotovost
i

Udelených bude všetkých 5 cien! Čiže zmyslom súťaže nebude presne niečo uhádnuť (ako čísla v športke), ale byť najlepší, druhý najlepší ... až piaty najlepší.

Pre prípad, že sa do súťaže zapoja menej ako piati súťažiaci, budú aj tak udelené všetky ceny. Okrem prípadu, že sa nikto nezapojí.
Ak bude súťažiť iba jeden človek, dostane 2000+1200+800
600+400 = 5000,- EUR, ak budú súťažiť dvaja ľudia, rozdelia si zvyšné ceny rovnakým dielom. 2900,- EUR dostane prvý a 2100,- EUR druhý súťažiaci. Ďalej analogicky.

Bude takisto udelených 5 hodnotných vecných cien:

6. cena - knihy (Militký J. - Oppidum Hradište u Stradonic, Maria Anna – Schau und Denkmünzen Maria Thersia, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
7. cena - knihy (Militký J. - Oppidum Hradište u Stradonic, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
8. cena - knihy (Václavík R., Bankovky Československa, Českej a Slovenskej republiky, limitované nepredajné a nezohnateľné
vydanie ku 100. Výročiu Československej republiky s venovaním autora, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí))
9. cena - kniha (Václavík R., Bankovky Československa, Českej a Slovenskej republiky, limitované nepredajné a nezohnateľné vydanie ku 100. výročiu Československej republiky s venovaním autora)
10. cena - kniha (Tóth, C., The silver of fairyland – A Transylvanian thaler collection in the Magyar Nemzeti Bank)

Snažili sme sa súťaž mierne modifikovať tak, aby malo šancu vyhrať viac zúčastnených a zároveň aby rozdiely medzi jednotlivými umiestneniami neboli tak veľké. V druhom pokračovaní súťaže na jeseň boli štyria súťažiaci od prvého momentu tak aktívny, že to ďalší po prvom zverejnení výsledkov vzdali. A zároveň štvrtý sa neumiestnil naozaj iba o povestný chlp.

Veľká Československá súťaž pre veľkých chlapcov

Čo nás k tomu motivovalo?

Podpora nižšieho a stredného segmentu materiálu. Nerobíme iba výstavné aukcie s top numizmatickým materiálom, ktorý nám pomáha budovať si medzinárodne meno a reputáciu. Hoci to nie je ekonomické, a gro položiek krížovo dotujeme, máme aukcie naplnené aj cenovo dostupným materiálom, ktorý si hľadá buď koncového zberateľa, alebo niekoho, kto ho rád prekúpi a zobchoduje ďalej. Pri mnohých predmetoch sa cena ktorá reálne zaujme hľadá ťažko, preto sú veľa krát vyvolávacie ceny nastavené atraktívne, aby zaujali pozornosť.
Keď už sú raz položky nafotené, prezreté, ohodnotené z hľadiska kvality a prípadných defektov a vytlačené na papier, nepoteší ani aukcionára ani vkladateľa keď sa nepredajú.
Táto súťaž teda prevažne podporí vkladateľov cenovo dostupnejšieho materiálu.
Tým, že počítame s masívnejším limitovaním, by sa mali sálové aj eLive aukcia reálne zrýchliť, pretože väčšia časť prihadzovania prebehne pred aukciou. To je určite prínos.
Rovnako je pre nás prínosom, že aj vkladateľ, ktorý do aukcie vložil nejaký materiál a dopredu vidí, že sa mu predal, môže počítať s peniazmi a kúpiť si hneď v aukcii niečo iné do zbierky. A to aj v položkách idúcich oveľa skôr ako jeho položky, keďže aukcia je radená chronologicky. Toľko k našej motivácii.

Kto vyhráva?

Desiati súťažiaci s najvyšším počtom bodov.

Ako sa boduje?

1 bod dostáva súťažiaci za akceptovaný limit. 2 body dostáva súťažiaci za víťazný limit. Aj v prípade, že sa súťažiaci viacnásobne prehadzuje na jednej položke, môže za ňu získať maximálne 2 body ak ju nakoniec vyhrá, alebo 1 bod ak realizuje na nej platný príhod (akceptovaný limit).
Rovnaké 2 body získate za kúpu 1 eurovej položky ako za 300.000 eurovú. Tu sa stiera akýkoľvek finančný hendikep.
akceptovaný (platný) príhod/limit= príhod (bid) v systéme Auex, ktorý je vyšší ako aktuálna cena (v prípade, že už bol zaznamenaný aspoň 1 príhod od niekoho iného), alebo rovný minimálne vyvolávacej cene, ak tam ešte žiadny príhod nie je.

Pozor! Príhody sú záväzné, nedajú sa stiahnuť ani znížiť. Tzn. zabudnite na „hľadanie maximálneho limitu niekoho iného“ a potom sa stiahnutie späť o jeden príhod. Táto funkcia je tam kvôli tomu, aby nenapadlo nejakého majiteľa bez rizika si podhadzovať vlastný materiál v aukcii. Stálo by ho to totižto 20% vrátane DPH z ceny položky. Bez výnimiek!


Podmienky účasti a prihlásenie do súťaže

Registrácia v systéme Auex, akceptácia aukčných podmienok. Prosím napíšte nám mail na obchod@machochlapovic.com s heslom SÚŤAŽ a zdroj odkiaľ ste sa o súťaži dozvedeli (napr Burza Mincí, CS mince, Nume, Facebook ... kamarát). Ďalej Vás poprosíme o nick, resp. krstné meno pod ktorým Vás môžeme ako súťažiaceho zverejňovať.

Príklad mailu:

SÚŤAŽ, BM,Roman, Praha

V ideálnom prípade použite nick, pod ktorým Vás zberateľská obec rozoznáva na fórach a podobne, aby sme naozaj pri zverejnení dokázali absolútnu autenticitu súťaže.

Prečo ten osobitný e-mail nám s prihláškou? Pretože sa nám nechce zrátavať všetkých limitentov v našich aukciách. A súťažiť budú teda naozaj len Tí, ktorí sa prihlásia. Prihlasovať sa do súťaže môžete až do 26.4.2018 vrátane. Čím skôr sa ale prihlásite, tým máte ľahšie východiskové pozície.

Ako limitovať v Auexe?
Hore v menu Online katalóg si nájdete aukciu v ktorej chcete limitovať. Aukciu môžete prechádzať postupne, alebo si rovno vyhľadávať položky cez frázy, alebo čísla položiek. Na každej položke si môžete rozkliknúť Detaily a limity a zadať si tam svoj príhod. Všetky takto rozpracované položky Vám padajú do zoznamu rozpracovaných limitov. Musíte ich nakoniec ešte všetky po akceptácii podmienok aukcie odoslať kliknutím na Odoslať moje limity! Nájdete ich všetky v Moje limity. Inak sa k nám nedostanú a zostanú rozpracované iba vo Vašom konte, teda nebudú platné. Kľudne to odosielajte v tranžiach, nemusíte všetko naraz, len prosím nerobte to po jednom limite ☺ Veľa sa naklikáte, zbytočne sa zdržujete, a my Vám ich potom musíme schvaľovať po jednom limite a nie celé limitné lístky naraz. Všetko v Auexe je verím intuitívne, plus si hore zmeňte jazyk na Slovenčinu/Češtinu a odbúrate tak akýkoľvek prípadný hendikep vyplývajúci z jazykových bariér.

2x počas trvania súťaže zverejníme počet prihlásených do súťaže, a priebežné výsledky. V tomto momente ešte neprezradíme ich nick a mesto, iba ich ID pod ktorým súťažia. Všetci ostatní si tak majú príležitosť zrovnať svoje šance. V konečnom vyhodnotení súťaže zverejníme iba nicky (prípadne krstné mená) a mesto prvých 10 účastníkov. Všetci ostatní zostanú úplne anonymní.

Partneri Macho & Chlapovič, zamestnanci a ich rodinný príslušníci a akýkoľvek nastrčení kamaráti sú zo súťaže vylúčení. Striktne. Máme svoju česť.
Je to súťaž pre zberateľov, aktívnych zberateľov-vymieňačov-priekupníkov-prilepšovačov-špekulantov-stratégov-hráčov. Každého kto má chuť zabaviť sa s našou súťažou a prípadne okrem súboja o aukčné položky si prilepšiť výhrou.

V konečnom dôsledku Vám nezostane v rukách vyplnený nevýherný tiket, ale zberateľský materiál, ktorý má svoju cenu a dá sa uložiť do zbierky, alebo predať.

Súťaží sa až do posledného momentu. Žiadne účelové fúzie nebudú umožnené, tzn. nedajú sa ex post spočítať dve rôzne osoby aby vznikol „silnejší limitent“.

V prípade, že bude súťažiaci finalizovať svoj výkon priamo v sále, a nie online cez Auex, budeme mu rátať iba jeho víťazné príhody v sále (nie neúspešné v sále, lebo to nie je v našej kapacite sledovať a zapisovať v sále každé zdvihnutie ruky). Ak chcete mať do súťaže zarátaný aj nevyhrávajúci, ale platný príhod, dajte si na položky, ktoré plánuje dražiť v sále vopred limit cez Auex. Je už potom na Vás aby ste jeho výšku ustrážili a nebili sa v sále sami proti svojmu limitu.

U prihadzujúcich iba online bez osobnej účasti, je to jednoduché, zrátame to všetko po aukcii. Počítajú sa všetky tri aukcie, takže dobojované bude až v nedeľu 5.5. večer po skončení poslednej položky eLive aukcie.

Vyhodnotenie súťaže 10.5.2019.

Veľa štastia a zábavy priatelia

Tím Macho & Chlapovič

Komentáre

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Klobúk dolu ... parádna súťaž ... OK

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

No tak paráda, vítám každou soutěž zde na BM Smile
Tyto jsou TOP...

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Pridaný obrázok s hodnotnými vecnými cenami Smile

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Hmmmm... Ta ani nie som v prvej desiatke.. Uvidíme ako postačia ostatné limity..

...

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Kedy budu uverejnene priebezne vysledky?

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Prišli E-mailom...

...

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Milí priatelia, pred malou chvíľou som obdržal oficiálne výsledky súťaže.

Všetkým výhercom srdečne gratulujeme!

Víťazi na prvých troch miestach sa opakujú z minulosti Smile

A pozor, už aj pomerne málo a to 71 bodov stačilo na získanie cien.

admin Burzy mincí

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Velké uznání a velká gratulace vítězům soutěže Smile

„Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném.“

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Rád by som vedel, koľko aukcii mali aj úspešných, čiže koľko položiek reálne kúpili tí traja majstri s počtom bodov cez 1000. Nahádzať na 1500-2000 položiek v prvých minútach prvú ponuku a možno nakoniec nič nekúpiť, to zrejme spôsobilo rovnaký nezáujem ďalších ako v predchádzajúcich ročníkoch. Pri 20 zaregistrovaných mali dvaja počet bodov "0" a medzi prvou trojicou podľa počtu bodov a zvyškom bol priepastný rozdiel v priebežných výsledkoch ako teraz v záverečných. Je možné, že sa táto súťaž neplánovala ani nemala byť s masívnou účasťou a všetko je tak ako má byť. Aukcie sa rozbehli, 5 ľudí si prilepšilo a ostatní boli len bežnými účastníkmi so záujmom o konkrétny zberateľský materiál, o ktorý sa museli snažiť do poslednej chvíle.

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

DušanF napísal(a):

Rád by som vedel, koľko aukcii mali aj úspešných, čiže koľko položiek reálne kúpili tí traja majstri s počtom bodov cez 1000. Nahádzať na 1500-2000 položiek v prvých minútach prvú ponuku a možno nakoniec nič nekúpiť, to zrejme spôsobilo rovnaký nezáujem ďalších ako v predchádzajúcich ročníkoch.

Toto znie ako perfektna taktika! Preco ste to nespravili aj vy?

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

juice, neviem o čo ide Vám, ale ja som sa snažil trošku zamýšľať nad niektorými informáciami v sprievodnom texte a pri vyhlásení výsledkov:

"Snažili sme sa súťaž mierne modifikovať tak, aby malo šancu vyhrať viac zúčastnených a zároveň aby rozdiely medzi jednotlivými umiestneniami neboli tak veľké. V druhom pokračovaní súťaže na jeseň boli štyria súťažiaci od prvého momentu tak aktívny, že to ďalší po prvom zverejnení výsledkov vzdali. A zároveň štvrtý sa neumiestnil naozaj iba o povestný chlp."

"Víťazi na prvých troch miestach sa opakujú z minulosti Smile"

"3.veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov...."

Ak sa našlo na úvod 5 šikovných, ktorí v danom čase spustenia súťaže nemali nič iné na robote a mali poruke zariadenie s internetom, tak bolo hneď dobojované. Veľká súťaž s veľmi jednoduchými pravidlami, ale je za krátky čas po súťaži. Narážal som na to, že ak v minulosti to v krátkom čase väčšina vzdala, je to pre tie pravidlá. Možno by sa pri lepšej "modifikácii" dalo súťažiť naozaj až do nedele večera pri uzavretí poslednej položky, ale muselo by byť napríklad výrazné zvýhodnenie za získanú položku, možno 50-100 bodov, aby sa dalo aj neskôr dosiahnuť na oceňované miesta.

Ja som v predchádzajúcich kolách nebol zapojený a aj teraz som sa prihlásil len na poslednú chvíľu. To však znamenalo, že tie položky od symbolickej hodnoty 1€-5€-10€ už boli navýšené a získať som ich za vyššie hodnoty nemal záujem. Rovnako by som určite už neskôr neprihadzoval na drahšie položky a na materiál, o ktorom nemám šajnu v akých cenových hladinách sa pohybuje.

Vo svojom predchádzajúcom prispevku som okrem iného uviedol aj toto: "Je možné, že sa táto súťaž neplánovala ani nemala byť s masívnou účasťou a všetko je tak ako má byť."

Neviem, či je to perfektná taktika, ale zrejme jediná možná a účinná. Súťaž sa teoreticky skončí v rovnaký večer ako sa vyhlásila.

Neodsudzujem, každý pokus o spestrenie to tu môže oživiť, ale vyjadriť sa k tomu, prípadne vymeniť si názory hádam nie je zakázané.

Radim ma zatiaľ nezotrel, tak som asi nič také hrozné nespravil.

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Cena dorazila. Dúfam, že aukčný dom Macho & Chlapovič bude v súťažiach pokračovať.

Re: 3. veľká československá súťaž pre veľkých chlapcov s ...

Bude zverejnená informácia za koľko EUR nakúpili výhercovia na prvých troch priečkach?