Dnes je   -   - 92 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Može vaha minci v albume sposobit poskodenie reliefu minci z makkych kovov? Napr. u korun R-U.

Konkretne mam na mysli 1, 2 a 5 koruny RU kde ako vsetci vieme je brada panovnika velmi vystupla voci reliefu mince. Tieto mince su z cisteho Ag, cize su dost makke. K tejto otazke ma priviedol fakt, ze semo-tamo vidim koruny s absolutne top povrchom (ani vklaskove skrabance, ako u stavu 0), ale s otretym vrchom brady. Co vy nato?

Komentáre

Poucujete tu v inzeratoch

Poucujete tu v inzeratoch inych , co je zachovalost mince a sam neviete , ze koruny su zo 835/1000 Ag.
Poucujete tu druhych, ze si to maju dostudovat.Zamyslite sa priatelu nad sebou.Vodu kazete a vino pijete.A trochu numizmatickej a osobnej pokory by vobec nezaskodilo.

http://www.burza-minci.com/node/18791

Teraz k problemu.Tak cesta mince je roznoroda, najprv bola v kopach potom isla k ludom, potom skoncila zase niekde na kopoach( pri uskladeni, ludmi) a potom niekde skoncila v kope , odkial sa vytiahla do albumu.Dava iste racio, ze len zlomok minci bude zachovaly aj s "Krasnou bradou" alebo ako to nazvat.korunova mena v spickovych stavoch je bez chyby je v SR pomeroch utopia, jednoducho sa zberatelskom trh nevyskytuje.A tento problem je badat aj v zahranici, kde sa korunova mena zbiera Rakusko,Nemecko,Svajciarsko,Polsko.

Osobna sprava sluzi iba na vymenu e-mailov.

Pepiak tento clanok bol dany

Pepiak tento clanok bol dany na odbornu diskusiu a nie na dobijanie si vlastneho ega. Co ste sa pochytili s manzelkou?Smile Jasne ze su 835, na vtedajsiu dobu to bolo ciste striebro! Som to myslel v tom zmysle. Kazdy kto s vyzna v kovoch vie ze ziadny kov nie je 100%, vzdy su primasky, dokonca ani v dnesnej dobe nie je realne vyvorit 100% cisty jednoprvkovy kov. Namiesto odbornej odpovede chytate druhych za slovicka , co mate 12 rokov? To je detinske. K vasej uvahe:
NIE v ziadnom pripade tieto mince nemohli byt v saciku s inymi mincami lebo v takom pripade by najskor boli doksriakane ako otrete. Ale tieto mince vobec nebosahuju skrabance. Otretie vznikne pohybom v profilovej rovine mince, ked su mince spolu sa neotieraju v jej profile ale dochadza k oterom v inom uhle ako je rovina plochy mince. Tato moznost je vylucena.

Ten moj koment asi zasiahol

Ten moj koment asi zasiahol riadne ego ale nie moje Smile

Osobna sprava sluzi iba na vymenu e-mailov.

Pepiak tak potom naco mi este

Pepiak tak potom naco mi este aj pises na sukromnmy email ked tvoje ego nebolo dotknute? Smile Proste prosim odbornu diskusiu .......Z hladiska materialoveho inzinierstva je moznost otretia plochy v albume realna u tejto za istych predpokoladov, ale rad by som pocul nazory aj inych.

...

Ano, môže.
Albumy sú podľa mňa vhodné na uloženie mincí z obehu, alebo zberateľských mincí, ktoré nie sú z mäkkých kovov.
Mince z mäkkých kovov sa podľa mňa majú uskladňovať:
- v bublinách - prenos, uskladnenie, prezentácia,
- v originál etue bez bubliny - uskladnenie bez pohybu, prezentácia,
- plato - uskladnenie ak sa dá zakryť, prezentácia.
Akékoľvek iné uskladnenie a v podstate každá manipulácia spôsobuje oter.
.
A neškriepte sa. Bavte sa životom a mincami ... Smile

Som na numi dôchodku, nerušte ma, prosím. Numizmatika je zábava Smile

Ja si myslim, co sa tyka len

Ja si myslim, co sa tyka len korunovej meny a to len striebra tam k osuchaniu v kvalitnom albume nemoze moct prist a to hlavne z toho , te tam tych minci nie je vela , su tam sice tazsie 5 koruny ale aj tych je len par. Ine by bolo keby v albumne boli napchate aj 10 koruny ,20 koruny a 100 koruny , potom by vaha albumu bola velice slusna. Ak niekto tie mince nebude vytahovat zbytocne von, tak sa im stat az tak vela nemoze . Total odlisna situacia je so zlatnikovou menou, kde ich pocet je velmi vysoky a s 2 zlatnikmi ani nehovoriac. Ale pravdu mas v tom ze bubliny su istota.

V zasade mozem s Tebou len

V zasade mozem s Tebou len suhlasit, mince korunove RU sa skutocne povalovali kde kade, hlavne co sa tyka Ag minci su makke, lahko sa osuchaju a hlavne boli to realne peniaze , ktore realne sa pouzivali v praxi . U nas stav stampelglanz je unikat , ja som kupil napr 1 korunu 1894 v Regensburgu za 45 euro ! A mozem povedat ze mam len jeden jediny exemplar tejto kvality. Samozrejme nehovorim ze sa to neda zohnat, samozrejme ze da , ale chce to more casu a horu euračov ! Napr. kvalitna bezna 5 koruna v tejto kvalite sa predava v pohode za 200 eur, ale to vsetci dobre viete, ale tomu sa uz venuje malokto, aspon u nas takeho ani nepoznam.

Tak album moze mat v pohode

Tak album moze mat v pohode aj 20-22 listov do ktorych sa zmesti aj 600 minci, takze vaha albumu je aj 3 kg. No a otazka je ci ten tlak moze byt taky aby casom otrel uplny vrch brady. Napr. u 5 koruny je brada vystupla o 2,5 mm oproti profilu, co je extrem v nasich koncinach. Jasne, kazdy vie ze najlepsie je to v plastovych bulinkach , co je ale extremne neprakticke kvoli priestoru a jednak aj investicii do bublin. Co poznam zberatelov kazdy ma (nielen) RU mince iba v albume kvoli praktickosti.

Bubliny sú dobré,len keď sú

Bubliny sú dobré,len keď sú presné na danú mincu a žiadny bod mince nie je vyšší ako hrana. Čo sa u korún nedá dodržať.Inak tak ako napísal Karel-99.

Čestne prehlasujem, že na tejto stránke mám len jeden nick : mousson1

No ked ten album bude mat 3

No ked ten album bude mat 3 kg a bude plny zlatnikov a 2 zlatnikov tak to urcite moze byt problem, ked tam bude 0,5 kg minci ako korunova mena, tak v tom az taky problem nevidim.

Ja

sa tomu venujem a ak by niekto mal korunovú menu (hlavne 5 korony) v špičkových stavoch, sem s nimi. Ja som napr. za 5 koronu 1907 zaplatil 420e a neľutujem, lebo už ju nemusím meniť. Muzeálny kus, nezohnateľný. Ale na Slovensku treba zabudnúť, treba ísť do Madarska, Rakúska, tam sa dá raz za čas, ale treba aj mastne platiť. U MaCh som si doplnil tiež 5 koronu, tiež cez 300. 5 korony v špičkových stavoch treba brať, stovka hore dole sa o pár rokov stratí a tak isto sa takéto kúsky stratia v súkromných zbierkach.

admin Burzy mincí