Dnes je   -   - 164 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Hodnota pamätných 2€ mincí z obehu

3 príspevky / 0 nových
Skok na posledný príspevok
malakhsk
Neprihlásený
Dlho sa neukázal
Existuje od: 06.11.2019
Príspevkov: 1
Hodnota pamätných 2€ mincí z obehu

Dobrý deň/večer!

V prvom rade by som chcel spomenúť, že som na tejto stránke nový a preto sa vopred ospravedlňujem ak je táto téma nevhodne umiestnená alebo bola preberaná inde. A teraz k téme. Pamätným dvojeurovým minciam som sa začal okrajovo venovať zhruba pred mesiacom keď som si našiel zamestnanie, pri ktorom prichádzam s týmito mincami do kontaktu. Keďže som úplný laik, jediné čo som si všimol je, že okrem motívov, ktoré sa opakovali často a poznal som ich(národné strany) existujú dvojeurovky so zaujímavými motívmi. Keď som si k tomu niečo hľadal, zistil som, že sú to vraj limitované edície vydávané raz-dvakrát do roka. Rozmýšľal som nad tým, že ich začnem zbierať a tak som si ich odkladal. Niektoré z nich mám viackrát a preto by ma zaujímalo, či majú nejakú hodnotu(teda ich môžem predať za viac ako 2€ prípadne vymienať) alebo ich mám pustiť späť do obehu(je to pre začiatočníka dosť drahý koníček, odložených mám cca 160ks a asi 40-50 rôznych motívov). Jedná sa o mince z obehu v rôznom stave, z rôznych rokov a krajín(aj keď prevažuje Slovensko, Nemecko, Rakúsko). Ďakujem za každú radu a pomoc.

ajo
Neprihlásený
Seriózny obchodný partnerSuper obchodný partner
Existuje od: 05.07.2011
Príspevkov: 325
Re: Hodnota pamätných 2€ mincí z obehu

Pamätné 2 eurovky nájdené v obehu majú cenu nominálu. Je možné že niektoré niekto kúpi za pár centov navyše ale neoplatí sa s tým strácať čas ak Vám ide o zisk. Odporúčal by som nechať si po jednom kuse z každého motívu a zbytok pustiť do obehu alebo použiť na výmenu s inými zberateľmi.
Prípadne začať zberať mince v UNC stave (neprejdené obehom). Sú krajšie ako tie z obehu a mnohé motívy je v obehu nájsť ťažko. Slovenské získate za nominál v pobočkách NBS a iné sa dajú kúpiť od obchodníkov a zberateľov. Ide to ale samozrejme do peňazí. Podstatné je vybrať si na zberanie to z čoho budete mať radosť Vy.

mirop
Neprihlásený
Účastník gulášky
Existuje od: 29.11.2013
Príspevkov: 133
Re: Hodnota pamätných 2€ mincí z obehu

Tu na BM su zberatelia co vymienaju mince z obehu,len treba pravidelne sledovat stranku.