Dnes je   -   - 131 online - neprihlásený - odborná sekcia.
Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

Zberatelska Aplikacia

4 príspevky / 0 nových
Skok na posledný príspevok
dalibor_dalibor
Neprihlásený
Existuje od: 27.11.2022
Príspevkov: 1
Zberatelska Aplikacia

ahoj zberatelia,

hladal som dajaku absolutne free aplikaciu (nie shareware, nie licencovanu) pre zbieranie minci (nie web katalog s nutnostou prihlasenia), ale nieco co si spustim u seba na PC, bez nutnosti instalacie alebo prihlasenia.
Nejake som nasiel, ale ziadna nemala vsetko co som potreboval (zbieram prevazne CSR mince. pripadne R.U.). Uvazujem o takej kde sa da prehladne vyhladavat, ulozit - kolko kusov mam a z coho a v akej kvalite, rocnik, aka bola emisia pre dany typ mince, vsetky dalsie podrobnosti o minci, pripadne ktore mince su 'wanted', teda planovane zaobstarat si do zbierky a hlavne automaticka tvorba roznych reportov podla roznych kriterii (rocnik, nominal, material, ......).

Niesom nejaky skuseny zberatel, ak nejaku taku free apku poznate dajte vediet. V podstate aj tak som uz zacal pracovat na svojej vlastnej, kedze programovat viem. Asi to nebude uplne profi, ale mozno v buducnosti zosharujem, ak niekto tiez nevie najst nieco podobne.

za nazor,rady alebo pripomienky vopred dakujem.

Namir
Neprihlásený
Seriózny obchodný partnerSuper obchodný partnerSkúsený zberateľÚčastník gulášky
Existuje od: 12.06.2011
Príspevkov: 977
Re: Zberatelska Aplikacia

Najviac sa mi osvedčil uplne klasicky obyčajný excel uložený v počítači a synchronizovaný v cloude - dostupnosť odvšadial, aj z mobilu. Myslím že sa dá obnoviť aj záloha 30 dní dozadu. V exceli sa dajú vyplnať stlpce od výmyslu sveta. V prípade potreby sa z tejto tabulky dajú robit kontingenčné tabuľky, ktoré po aktualizovaní pôvodnej tabulky cez jedno tlačítko prepočítajú všetko ostatné. Prípadne sa do excelu dajú ukladať aj fotky a prelinkovať ich na každú položku (tu však pozor na výslednú veľkosť excelu).

Z mojho pohladu je pri roznych appkach a webovych aplikaciach najvacsi problem, že napríklad autor prestane podporovať danu appku/web a som skončil... Pripadne ju po nejakom čase spoplatní. Alebo mu to jednoducho niekto na webe nabúra a zmaže celu databazu (nedávno takto niekto odstavil kompletne celú fakturačnú online službu). Takze za mna kopec nevýhod, jediná výhoda ma napadá že sa tam dá inšpirovať novými položkami, teda aké údaje ukladať do už vyššie spomenutého excelu...

Drahomír Lukáč
Neprihlásený
Existuje od: 29.05.2020
Príspevkov: 2
Re: Zberatelska Aplikacia

Aj mne sa najviac páči obyčajná tabulka

Rudolf69
Obrázok používateľa Rudolf69
Neprihlásený
Seriózny obchodný partnerPartner stránkyÚčastník gulášky
Existuje od: 14.03.2012
Príspevkov: 580
Re: Zberatelska Aplikacia

"... Uvazujem o takej kde sa da prehladne vyhladavat, ulozit - kolko kusov mam a z coho a v akej kvalite, rocnik, aka bola emisia pre dany typ mince, vsetky dalsie podrobnosti o minci, pripadne ktore mince su 'wanted', teda planovane zaobstarat si do zbierky a hlavne automaticka tvorba roznych reportov podla roznych kriterii (rocnik, nominal, material, ......). ..."
Ja si spomínam na jedného borca, čo chcel vimisleť aplikáciu doslova na zaparkovanie auta. Aplikácia nespočívala v tom, že bi vedela auto samo zaparkovať, ale finta bola v tom, že keď prídete do obchodného centra, parkovacieho domu, abi ste si vedeli poznačiť, kde ste auto zaparkovali. Nakoniec mu to investori neschválili, lebo pre podobné prípadi je v telefóne zápisník.
Presne tak to bude asi aj s tou zberaťelskou aplikáciou na mince. Tak ako píše príspevok viššie, stačí Vám na to excel, ópen ofis, number, alebo nejaká forma zápisníku. A doporučil bi som vám si to z času na čas aj vitlačiť, lebo keď sa Bil Gejts jedného dňa rozhodne, že to všetko odstaví tak to bude, len tóčo. Pošta ani len list nebude vedieť poslať.

Štasťena praje odvážnym. Vergílius 70 - 19 pnl.