Dnes je   -   - 149 online - neprihlásený - odborná sekcia.

Čo nás čaká nasledujúcich 7 dní:

Macho a Chlapovič - Aukcie, Eshop, Investičné zlato

“Pamätný list” prvého dňa emisie mince Chatam Sofer

Dobry vecer.

Dozvedela som sa ze Mincovna bude tzv. “Pamätný list” prvého dňa emisie mince Chatam Sofer - 250. výročie narodenia predavat.
Stoji 2,50 eur. Ta listina obsahuje podpisy autora mince Pavla Károlyho, riaditeľa Múzea židovskej kultúry Univ. prof. PhDr. Pavla Mešťana, DrSc, a riaditeľa Mincovne Kremnica, š.p. Ing. Vlastimila Kalinca.

Kupit sa da iba vtedy ked sa aj minca „10 eur Chatam Sofer - 250. výročie narodenia” kupi & rezervuje.

Aky mate na takuto ponuku nazor? Ma to nejaky vyznam ju aj s mincou kupit?

Dakujem Wink

Komentáre

kazdy zbiera to, co sam uzna

kazdy zbiera to, co sam uzna za vhodne a co sa mu paci.. to co ma pre niekoho velku hodnotu, u ineho mozno nenajde ziadne pochopenie.. ale v tom je caro zberatelstva, zhromazdovat a uchovavat to, co robi ludom radost a kedze sme vsetci jedinecni, kazdemu robi radost nieco ine..

mna osobne ziadne pamatne listy, certifikaty, obaly, podpisy, rozne stale nove specialne edicie a podobne veci pri minciach vobec nezaujimaju, povazujem to len za falosne vzbudzovanie iluzie u zberatelov o jedinecnosti nejakeho zberatelskeho artefaktu za ucelom jeho lepsej predajnosti /ale ja dokonca nemam rad ani proof mince - cize v tomto som specificky/ Smile)

Keď sa nad tým objektívne

Keď sa nad tým objektívne zamyslíme, tak celá táto vec nemá z numizmatikou nič spoločné. Možno s filateliou by sa našli neaké spoločné črty. Je to čisto komerčná záležitosť mincovne, ktorá si v prvom rade rieši svoje záujmi a kašle na zberateľov. Viď cenové rošády so sadami mincí.
Čo sa týka mince, tak určite to všetci budú pri prekupovaní vyžadovať, tak ako sa stala teraz móda naháňať reklamné letáky k proofkam. Laughing out loud Preto odporúčam pre tých čo s tým budú kupčiť, aby si uvedené "pamiatkové listy" zabezpečili, lebo bez toho sa im to bude ťažko predávať. A hneď ako to kúpia, aby si to odložili do tvrdého nepremokavého PVC obalu a odložili na tajné miesto. Lebo akýkoľvek prehnutý roh sa pri ďalšom predaji nebude tolerovať a cena mince pôjde dole minimálne o 10 %.
Keď to zhrniem, tak sa musím pridať k vyššie uvedenému názoru. Minca je pekná, ale načo mi je autogramová karta? Numizmatika je v prvom rade o zbierani mincí, nie podpisov. Laughing out loud
Aj keď mne je to v podstate jedno, keď bižu nezbieram. Laughing out loud Za 2,50 pôjdem radšej na zmrzlinu. Laughing out loud

Pridam sa k predchadzajucim

Pridam sa k predchadzajucim nazorom. Mna uz tiez nebavilo riesit krabicky, certifikaty, informacne letaky a nebodaj poskriabanu bublinu - ta asi znizuje cenu mince, lebo som videl zopar ludi co sledovali stav bubliny viac ako stav mince.
Podla toho co pises, mas skor zaujem o ten letak a pytas sa ci sa ten letak vobec oplati s tou mincou kupit Laughing out loud Ja si nemyslim, ze to bude terno, ale moze sa to kludne zhodnotit aj o 100% Big smile

Dakujem za odpovede. V

Dakujem za odpovede. V podstate som si to iste o tom myslela.