Dnes je   -   - 188 online - neprihlásený - odborná sekcia.

2 Pfennig 1873 A

Cena v €: 
0,00
Cenové ponuky: 
Cenové ponuky sú vypnuté pre tento inzerát

Zdravím
Čo by ste povedali na túto mincu ?
Lepší ročník v peknom stave.
Akú môže mat hodnotu u nás ? Len pre zaujímavosť
Asi by ju bolo dobre vybrať z obalu, aby ďalej nekorodovala
-- nie je na predaj --

2 Pfennig 1873 A
2 Pfennig 1873 A
2 Pfennig 1873 A
2 Pfennig 1873 A

Komentáre

Re: 2 Pfennig 1873 A

Pri razbe tohoto typu (veľký štít - Wilhelm I.), mincovňa Berlin, v udávanom počte 877,385 ks
a danom stave cca 8-13. ´Pre náš región´ striezvých 3-5. Na burze so šťastím
predpokladám kúpu okolo 1-1,5 €.

Re: 2 Pfennig 1873 A

Ďakujem za názor.
Podľa môjho názoru má minca väčšiu hodnotu. Na burzách su tieto mince málo z tohto roku. Videl som za 7 eur predavat tiež tuto mincu a to bol úplne šrot stav. V takomto stave sa mi ju podarilo len raz vidieť a kupit. U nas ich je strasne malo, aj tato je kúpená od českého predajcu.

Re: 2 Pfennig 1873 A

Na burze napr 2 pfennig 1874 A, to je hneď po tomto, toho vyslo cez 37 miliónov, tak ten som kupoval tak za 1-1,5 E v peknom stave.. Ale tohto vyslo pod 1 milión a ani ich nevídať v peknom stave, tak je určite cennejší.

Re: 2 Pfennig 1873 A

Áno, súhlasím.

Minca má väčšiu hodnotu. Zberateľskú. Oveľa väčšiu, ako som napísal.

Pôvodne som tu chcel aj napísať obsažnejší príspevok. Lenže...Na Slovensku, alebo lepšie povedané v ´našom stredo-regióne´ je to tak, že tieto nemecko cisárske a nemecké mince všeobecne, takmer nikto nezbiera, a tí, čo sa do tohoto tvrdého "koníčka" zakusnú, majú takmer inú predstavu o cenách, než trebárs zberateľstvo v samotnom srdci krajiny pôvodu udáva v katalógoch a "pýta v mene predajcov na svojích burzových stoloch".

Veď som sa len pozrel do svojho "staručkého" Krause and Mishler katalógu World Coins 1993
a tam pre daný ročík a razbu v stave VF/XF v danom roku prezentácie svietia ceny 7.50/35.00 USD.

A to je tomu už 25 rokov. Ako Slovenkej republike.

Lenže...ako spomenul vyššie, kto sa rozhodne u nás zbierať mince tohoto štátu a po ročníkoch - NARAZÍ na veľký problém. Pomerne veľa e-R-kových razieb, v jednotlivých nomináloch, ktoré sú - môžeme povedať NEZOHNATEĽNÉ.

Takže ak sa aj na našom území zbierajú, tak len typovo a to tie najlacnejšie ročníky, pretože ich je na trhu na mraky.

Re: 2 Pfennig 1873 A

Lenže...

Prax a skúsenosti s nákupom hovoria svoje. Stačí obehať nemecky hovoriacich predávajúcim trebárs na Zberateľských dňoch v Incheba Blava, v Prahe alebo zaskočiť do Viedne na burzu v Prátri a tam sa dajú nakúpiť hromady rôznych ročníkov týchto "drobných" nominálov. A stáva sa, že človek medzi nimi "natrafí" na e-R-kový kus a to doslova ´za facku´. Preto som napísal v prvom príspevku tzv. "reálne" ceny pre mince daného typu.

Môžem ešte dodať, že taktiež som pri nákupoch "natrafil" na predajcov, ktorí vedeli čo predávajú.
A vedel som to vtedy už aj ja. Takže mince typu Rare alebo vyššieho levelu som bez rozpakov kupoval v cenách, ktoré boli ponúkané. Jasné, že som sa vždy snažil o nejakú tú zľavičku.
O nákupoch cez aukcie ani nehovorím. Ak sa objaví vzácnejšia minca a jej cena je v tolerancii zberateľových možnosti, netreba váhať.

Re: 2 Pfennig 1873 A

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Túto mincu konkrétne som kupoval na zberateľských dňoch v Inchebe v Bratislave. Stála tuším 24 eur. Je to dosť ale vedel som, že už na takúto mincu v takomto stave u nás tak ľahko (ak vôbec) nenatrafim. Videl som tuto istú mincu predavat aj za 3 eura, ale to bol fakt taky 4/4 totálny šrot stav a este jednu za 7, ale tá bola tiež velmi zosuchana, nevhodná do zbierky. Takže pri tejto ma fakt potešil ten velmi pekný stav. Tak netreba váhať a treba kupit, lebo to je casto jedinečná príležitosť si niečo dobre kupit, ktorá sa už nemusi opakovať. Celkovo je tu pomerne dost týchto nemeckých pfennigov na trhu od 40 centov po euro, občas aj krásne, ale casto aj dost zle stavy. V numizmatických obchodoch je casto vyber dost slabý a na burzy ľudia casto nosia tl iste dokola, tak potom su fakt lepšie väčšie burzy alebo internet, kde je to často lacnejsie. Celkovo sa to nemecko na slovensku ťažšie zháňa, lebo je tu fakt vela srotovych stavov, ale tých krajších pomenej. Každopádne Vám ďakujem za názor a prajem príjemný deň.